Кухонна плита чи варильна поверхня? Що вибрати для своєї кухні

Кухонна плита чи варильна поверхня? Що вибрати для своєї кухні

8 Листопада 2022
730
8 Листопада 2022
21:38

Кухонна плита чи варильна поверхня? Що вибрати для своєї кухні

730
Що краще - класична плита або проста варильна панель. Плюси обох пристроїв.
Кухонна плита чи варильна поверхня? Що вибрати для своєї кухні
Кухонна плита чи варильна поверхня? Що вибрати для своєї кухні

Прилади для приготування їжі поділяються на дві основні групи. Це плити з духовими шафами, що займають багато місця на кухонній кімнаті і компактні варильні панелі, де немає нічого, крім конфорок, і таку панель зручно поставити навіть на звичайний стіл.

Що вибрати для своєї кухні і які у обох приладів є переваги?

Варильна поверхня: чому варто вибрати її

У магазинах побутової техніки та електроніки ці пристрої представлені майже в такій кількості, як і звичайні плити - так що недоліку у виборі у вас не буде. Крім того, поверхня варильна оснащена всім необхідним для приготування повсякденних страв.

Газова або електрична, з різною кількістю конфорок - ця поверхня може бути будь-якою. Ось основні плюси такого пристрою:

  • воно займає не так багато місця в порівнянні зі звичайною плитою;
  • панель може вбудовуватися в кухонні меблі;
  • можна докупити духову шафу та встановити її на найбільш зручній висоті;
  • якщо необхідно, власник кухні може розташувати ці два компоненти в різних зонах кухні.

Все це робить панель зручнішою для повсякденного використання. Не обов'язково навіть купувати духову шафу - якщо ви не готуєте складних страв, таких, як смажений або запечений птах, пироги та інше. Конфорок цілком вистачить для приготування або розігріву звичайної їжі.

Якщо ж приготуванням їжі займається кілька людей, можливість перенести один із компонентів системи буде великим плюсом. Наприклад, доки один запікає курку, інший може варити кашу, смажити картоплю або розігрівати чайник.

Монолітна плита: які переваги у неї 

Незважаючи на те, що вона, як правило, дорожча і може бути встановлена ​​не скрізь, вона теж має плюси. Наприклад, це буде оптимальним рішенням, якщо ви часто користуєтесь духовкою.

Естетичну складову теж треба брати до уваги. Якщо ви хочете оформити кухню в ретро-стилі, цільна плита підійде для цього набагато краще - у неї більш "традиційний" для цього вигляд, вона гармонійно вписується в загальний дизайн.

Трохи про вартість. Якщо підсумовувати ціни на окрему духовку та варильну панель, це може вийти дорожче, ніж монолітний пристрій. Панель окремо, звичайно, буде дешевшою – але це актуально лише для тих, хто духовою шафою не користується. Більшість користувачів доводиться включати його час від часу - навіть якщо це робиться досить рідко.

Крім цього, під духовку часто купуються окремі меблі або модернізуються старі. Це вимагає додаткових вкладень, але не у всіх є можливість замовити такі меблі (або переробити свої). Тому монолітна установка коштує дешевше.

Незважаючи на те, що деякі вважають цілісні плити застарілими, вони досі випускаються та успішно продаються, виробники пропонують різноманітність моделей – різних розмірів та кольорів, з додатковими функціями. Тому кожен може знайти те, що відповідає вимогам і добре поєднується з дизайном кухні – класичним, мінімалістичним чи вінтажним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду