«Вашингтон Пост» закликає Буша до відвертої розмови з Путіним щодо України та БілорусіРадіо Свобода

20 Вересня 2004
640
20 Вересня 2004
10:47

«Вашингтон Пост» закликає Буша до відвертої розмови з Путіним щодо України та БілорусіРадіо Свобода

640
«Вашингтон Пост» закликає Буша до відвертої розмови з Путіним щодо України та БілорусіРадіо Свобода
Редакційна стаття впливового щоденника “Washington Post” звернулася до президента Буша з пропозицією подивитися, на Україну і Білорусь, де прагнення населення політичної свободи наштовхуються на неосовєцький проект президента Путіна. На думку газети, вибори у цих двох країнах дають чудову можливість для того, щоб продемонструвати, що США дійсно підтримують демократію.

Опинившись на новому кордоні з ЄС та НАТО з одного боку та з Росією з іншого, Україна та Білорусь постали перед вибором між демократією та вільним ринком і путінською «керованою демократією» та регульованою з Кремля економікою.

Десятимільйонна Білорусь, на думку авторів статті, вже майже втрачена: президент Олександр Лукашенко набагато років випередив пана Путіна у встановленні фактичної диктатури шляхом підтасованих виборів, контрольованих засобів масової інформації та переслідування опонентів.

В Україні ставки ще вищі, але і сили здаються більш рівними. Президентські вибори, призначені на 31 жовтня, у другому турі, мабуть, зведуться до протистояння між Віктором Ющенком, який виступає за членство України в НАТО та ЄС, і прем’єр- міністром Віктором Януковичем, який виступає за тіснішу інтеграцію з Росією, і якого відкрито підтримує Путін. Цей вибір є більший, ніж просто геополітичний, вважає “Washington Post”.

Ющенко, який лідирує в опитуваннях, є прихильником збереження політичних свобод, у той час, як Янукович та нинішній Президент України Леонід Кучма рухаються в напрямку путінського політичного стилю. Контрольовані державою засоби масової інформації відкрито підтримують пана Януковича, проти опозиційного кандидата застосовують брудні прийоми, а західні оглядачі вважають, що уряд, за підтримки пана Путіна, спробує сфальсифікувати вибори.

Радіо Свобода
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
640
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду