До 6 листопада – прийом робіт на конкурс антидезінформаційного плакату «Антитеза/Антидеза»

До 6 листопада – прийом робіт на конкурс антидезінформаційного плакату «Антитеза/Антидеза»

21 Жовтня 2022
1831
21 Жовтня 2022
14:08

До 6 листопада – прийом робіт на конкурс антидезінформаційного плакату «Антитеза/Антидеза»

1831
Прийом робіт триватиме з 14 жовтня до 6 листопада. Оголошення переможців — 12 листопада.
До 6 листопада – прийом робіт на конкурс антидезінформаційного плакату «Антитеза/Антидеза»
До 6 листопада – прийом робіт на конкурс антидезінформаційного плакату «Антитеза/Антидеза»

Фундація «Суспільність» за підтримки International Media Support оголошує прийом робіт на Всеукраїнський конкурс антидезінформаційного плаката «Антитеза/Антидеза».

Організатори конкурсу запрошують подумати, як найефективніше боротися з щоденними інформаційними атаками ворога на громадян, як підвищити рівень критичного мислення, як заохотити українців перевіряти інформацію на правдивість, та що працює краще — контраргументація чи сарказм та висміювання.

«Існують дуже явні приклади, вони як правило мають слова маркери. Наприклад, якщо речення починається з "українські неофашисти", в ньому не буде жодного правдивого слова. Частими сьогодні є маніпуляції: "Європейське відоме ЗМІ з посиланням та джерела з НАТО повідомляють про пересування ядерного підводного човна...

Роботами, що візьмуть участь у конкурсі ми прагнемо вкотре привернути увагу суспільства до проблеми пропаганди та дезінформації, що мають на меті як мінімум похитнути наш емоційний стан, як максимум змусити нас повірити в брехню. Це спосіб висловити свою позицію та бути почутим. Це спосіб вплинути на суспільство. Це креативний спосіб освіти та донесення інформації. Не стримуйте свої фантазії. Сьогодні точно не час для мовчання та неактивної соціальної позиції», – повідомляють організатори.

Роботи будуть роздруковані та розвішані біля консульств Росії в різних країнах світу на знак протесту. А також будуть представлені на виставці, стануть NFT charity продуктом, героями відеороботи відомого українського музичного гурту та будуть презентовані на наших платформах в соціальних мережах.

Для кого конкурс

Громадяни, яким не байдуже сьогодення та майбутнє нашої країни. Митці, дизайнери, громадські активісти, люди різних професій, що прагнуть зробити щось корисне в ці непрості часи, студенти, літні люди, школярі, діти. Організатори не мають жодних упереджень щодо віку, гендеру, сфери діяльності учасників  конкурсу.

Умови

Конкурсанти заповнюють заявку на участь тут.

Технічні вимоги

Роботи в форматі PDF, PNG завантажуються на google диск чи файлообмінник, та додаються до заявки посиланням. Розмір — не менше 300 dpi.

Плакат: соціальний, політичний плакат, колаж, карикатура, інфографіка, мем тощо. 

Дитячий малюнок: олівцями, ручками, маркерами, фломастерами, digital малюнок тощо (до 16 років).

Журі конкурсу розглядає всі роботи, подані відповідно до вимог конкурсу та готує короткий лист фіналістів. Переможці отримають відзнаки та подарунки від партнерів конкурсу. 

Терміни: Прийом робіт триватиме з 14 жовтня до 6 листопада. Оголошення переможців — 12 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду