Зміни у ситуації навколо відключень «5 каналу» у регіонах України.Прес-служба "5 каналу"

10 Вересня 2004
576
10 Вересня 2004
14:53

Зміни у ситуації навколо відключень «5 каналу» у регіонах України.Прес-служба "5 каналу"

576
Зміни у ситуації навколо відключень «5 каналу» у регіонах України.Прес-служба "5 каналу"
Як повІдомила прес-служба "5 каналу", Верховною Радою України, після чергового засідання 8 вересня, було надіслано запит до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та Генеральної прокуратури України з проханням розслідувати відключення трансляції каналу у кількох областях України.

Голова Верховної Ради України прокоментував цю ситуацію наступним чином:

«Я виходжу з того, що всі, хто дотримується законодавства і живе згідно із законом, повинні відчувати себе захищеними і повинні мати можливість працювати.

Я отримав звернення з цього приводу і дав відповідне доручення комітетам, щоб вони внесли пропозиції».

За інформаціею тієї ж прес-служби, на ситуацію навколо ЗМІ під час передвиборної кампанії звернули увагу і західні представники.

Зокрема, помічник заступника держсекретаря США Джон Теффт під час зустрічей з президентом Кучмою та прем’єр-міністром Януковичем говорив про роль та проблеми засобів масової інформації: «Дійсно, йшла мова про окремі випадки зі ЗМІ, зокрема мені відома ситуація з «5 каналом», також мене непокоїть ситуація з нашим радіо «Свобода».

9 вересня до обговорення теми відключення «5 каналу» долучилися представники Ради Європи. Керівник підрозділу з питань ЗМІ Генеральної Дирекції Ради Європи Крістоф Пуарель заявив,що Рада Європи стурбована численними відключеннями, особливо під час президентських перегонів. Якщо трансляцію не поновлять, то Рада може вдатися до втручання.

«5 канал» сподівається, що події останніх днів принесуть позитивні зміни та повернуть глядачам можливість отримувати інформацію без обмежень.


"Прес-служба "5 каналу"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду