За дорученням Преиздента до 7-ї Європейської міністерської конференції з питань ЗМІ відкрито Національний прес-центрДержкомтелерадіо

10 Вересня 2004
609
10 Вересня 2004
14:30

За дорученням Преиздента до 7-ї Європейської міністерської конференції з питань ЗМІ відкрито Національний прес-центрДержкомтелерадіо

609
За дорученням Преиздента до 7-ї Європейської міністерської конференції з питань ЗМІ відкрито Національний прес-центрДержкомтелерадіо
8 вересня 2004 року завершено будівництво Національного прес-центру телебачення і радіомовлення України, яке розташовується за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 2-й поверх. Про це повідомляє офіційний сайт Держкомтелерадіо.

Національний прес-центр створено на виконання доручень Президента України щодо забезпечення відкритості органів виконавчої влади, посилення зв’язків з громадськістю відповідно до Програми дій Кабінету Міністрів України “Відкритість, дієвість, результативність”.

9 вересня 2004 року в рамках зустрічі з представником Ради Європи, головою відділу з питань ЗМІ Кристофом Пуарелем Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Іван Чиж оголосив про відкриття Національного прес-центру, який діятиме на базі Національної радіокомпанії України.

Голова Комітету Іван Чиж повідомив, що новостворений прес-центр, багатофункціональний, оснащений сучасною технікою і обладнаний усім необхідним для зручного проведення прес-конференцій, нарад тощо, до березня 2005 року діятиме як прес-центр з підготовки до 7-ї Європейської міністерської конференції з питань ЗМІ, місцем проведення якої одностайно обрано Україну на 59-му засіданні Керівного комітету Ради Європи з питань ЗМІ (КК ЗМІ) у Страсбурзі в травні 2003 року.

Пан Пуарель подякував українській стороні за вдалий початок підготовки до майбутньої конференції. За його словами, Україна дуже серйозно поставилася до організації цього міжнародного заходу, важливість якого не може викликати сумнівів. Адже конференція покликана насамперед консолідувати країни Європи, їх засоби масової інформації для вирішення глобальних проблем сучасного світу. Останні події, пов’язані із численними терактами на території багатьох країн, тотальним порушенням прав людини на свободу слова, красномовно свідчать про необхідність шукати шляхи виходу із ситуації, що склалася. Світ змінюється, а тому країни повинні спільними зусиллями відстежувати та коригувати нові геополітичні процеси.

7-а Європейська міністерська конференція з питань ЗМІ покликана істотно сприяти активізації багатостороннього міжнародного співробітництва і має стати свідченням формування нової інформаційної політики як складової частини утворення єдиного європейського інформаційного простору, йдеться у офіційному повідомленні Державного комітету.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому вибір місця проведення конференції зупинився саме на Україні, пан Пуарель зазначив, що керівництво Ради Європи ставилося до вибору дуже прагматично, а пропозиції України виявилися переконливішими за інші.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду