Микола Томенко: "Янукович має розрахуватись зі спортсменами-олімпійцями""Детектор медіа"

10 Вересня 2004
743
10 Вересня 2004
11:16

Микола Томенко: "Янукович має розрахуватись зі спортсменами-олімпійцями""Детектор медіа"

743
Микола Томенко: "Янукович має розрахуватись зі спортсменами-олімпійцями""Детектор медіа"
Микола Томенко зробив депутатьський запит до Прем’єр-Міністра України, голови Національного олімпійського комітету Віктора Януковича "Про надання інформації про стан виплат, обіцяної урядом України та Національним олімпійським комітетом, винагороди українським спортсменам, що вибороли олімпійські медалі на олімпіаді в Афінах 2004 року".

Він нагадав, що за отримання медалей на олімпіаді в Афінах 2004 року Кабінет Міністрів України та Національний олімпійський комітет України гарантували українським спортсменам виплату винагороди в наступних розмірах: за золоту медаль – 100 тисяч доларів США, за срібну медаль – 75 тисяч доларів США, за бронзову медаль – 50 тисяч доларів США.

Але, як стало відомо з повідомлень окремих засобів масової інформації, "... виплата обіцяної винагороди спортсменам-олімпійцям ще не здійснена належним чином через брак в Держкомспорту України та Національного олімпійського комітету України відповідних коштів". За інформацією М.Томенка: "Виплата винагороди за перемогу на олімпіаді в Афінах 2004 року українським спортсменам поставлена в пряму залежність від підтримки спортсменами-переможцями кандидата в Президенти України В.Ф.Януковича, тобто спортсменам говорять про те, що вони отримають обіцяну винагороду лише за згоди їх прямого використання та використання їх популярності, отриманої внаслідок перемоги на олімпіаді, у передвиборчій агітації за В.Ф.Януковича".

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.15 Закону України „Про статус народного депутата України”, М.Томенко попросив Віктора Януковича надати йому інформацію про стан розрахунків із спортсменами-переможцями олімпіади в Афінах 2004 року (а саме: чи виплачена українським спортсменам-олімпійцям обіцяна винагорода в задекларованих розмірах), і у разі якщо така винагорода ще не виплачена - повідомити, коли саме українські спортсмени отримають обіцяну винагороду.

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду