Нового голову Національної Ради обиратиме Верховна Рада України"Детектор медіа"

9 Вересня 2004
598
9 Вересня 2004
13:46

Нового голову Національної Ради обиратиме Верховна Рада України"Детектор медіа"

598
Нового голову Національної Ради обиратиме Верховна Рада України"Детектор медіа"
Про це йшлося на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації минулої середи, коли було розглянуто план роботи Комітету на період роботи шостої сесії парламенту.

Відкриваючи засідання, голова Комітету Микола Томенко окреслив коло питань, які слід підготувати і розглянути з тим, щоб у непростий передвиборчий період законотворча діяльність була повнокровною, різнобічною, відповідала вимогам часу, повідомляє Інформаційний сервер ВР.

Одним із важливих члени Комітету вважають проект Постанови про визначення кандидатури для обрання на посаду голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Як вже повідомляла "ТК", 9 червня 2004 року завершились повноваження члена Нацради та її голови Б.Холода.

Виникла правова колізія, поінформував М.Томенко, коли підписані ним документи можуть визнаватись не чинними. Тому ця проблема потребує невідкладного розв‘язання.

Як зазначалося на засіданні Комітету, Голова Верховної Ради України В.М.Литвин 14 червня 2004 року звернувся з відповідним листом до Президента України Л.Д.Кучми. Проте відповіді до цього часу немає.

Учора Комітет зареєстрував Постанову "Про звільнення з посади голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення". Як вказано у Постанові, відповідно до частини восьмої статті 12 Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” на підставі подання Президента України звільнити Холода Бориса Івановича з посади голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Народні депутати, розглянувши на засіданніпроект іншої постанови, згідно з яким на розгляд парламенту подається сім кандидатур з числа нинішніх членів Нацради, підтримали його і рекомендували для розгляду у парламенті.

Члени комітету також розглянули і підтримали проект Постанови про проведення у жовтні ц.р. парламентських слухань “Діяльність ЗМІ у виборах президента 2004 року. Правові засади та практика”, внесений народними депутатами України М.Томенком і Ю.Артеменком.

На засіданні обговорено проект закону про збір на розвиток національного кіно і рекомендовано автору доопрацювати його із урахуванням зауважень фахівців та узгодити з проектом закону “Про збір на розвиток національної кінематографії”.

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду