В Україні почав діяти театр "Політичний вертеп"UNIAN

9 Вересня 2004
625
9 Вересня 2004
11:41

В Україні почав діяти театр "Політичний вертеп"UNIAN

625
В Україні почав діяти театр "Політичний вертеп"UNIAN
В Україні почав діяти театр "Політичний вертеп", вистави якого присвячені політичним перипетіям президентської кампанії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального штабу кандидата у Президенти України Віктора Ющенка, в театральному вуличному дійстві кожен зможе впізнати основних кандидатів у Президенти України.

"Це театр вуличної сатири, покликаний через слово, образ та пісню політично зорієнтувати людей. Основний засіб художньої виразності – майданний раблезіанський гумор. В проекті задіяні молоді професійні актори, випускники Театрального інституту ім.Карпенка-Карого, співаки та КВНщики. Автори текстів пісень та п'єс – найкращі письменники та барди", – повідомив керівник театру Володимир ДАНИЛЕНКО.

Театр працює в регіонах, користуючись як російською, так і українською мовою. До складу інтернаціональних театральних команд входять росіяни, українці та білоруси. "Не всі погоджувались приймати участь в вертепі. Цей проект вимагає від людей мати громадянську мужність. Приходили актори, які дивились на сценарій та відмовлялись. Тому зібрались актори, які мають політичне переконання та громадянську сміливість, серед них є ті, хто брав участь у виборах 2002 року", – підкреслив В.ДАНИЛЕНКО.

За словами В.ДАНИЛЕНКА, "театр працює у всіх регіонах центральної, південної та східної України за винятком Галичини та Волині. Наприклад, в нас є група "Південь", російськомовна команда, яка працює в Криму, Одесі, Миколаєві. Є команда, яка працює в великих містах, містах мільйонниках – Дніпропетровськ, Луганськ, Запоріжжя, Харків, Донецьк. Є і україномовні команди".

Тематика п'єс та пісень суто політична: "Є п'єси, які висміюють комуністів та владу. Одна з п'єс називається "Комуністи не продаються". Вертеп виступає в масках. Є маски Л.КУЧМИ, В.ЮЩЕНКА, О.МОРОЗА, П.СИМОНЕНКА та В.ЯНУКОВИЧА. Маски дуже пізнавані, чіткі, смішні, шаржовані. Актори ходять в цих масках, виступають, з'ясовують стосунки", – розказав В.ДАНИЛЕНКО.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду