Павловський придумав "першу газету для українців у Москві". Вона підтримуватиме ЯнуковичаKorespondent

3 Вересня 2004
631
3 Вересня 2004
16:32

Павловський придумав "першу газету для українців у Москві". Вона підтримуватиме ЯнуковичаKorespondent

631
Павловський придумав "першу газету для українців у Москві". Вона підтримуватиме ЯнуковичаKorespondent
Українці в Москві нарешті одержали власне друковане видання, однак, як пише тижневик "Корреспондент", його об’єктивність і незаангажованість викликає сумніви.

25 серпня вийшов перший номер російськомовної газети "Час Украины", орієнтованої на українську діаспору.

Перше українське видання в російській столиці повинне обстоювати інтереси українців і висвітлювати найважливіші події в обох країнах. Поки тираж газети складає лише 10-15 тис. екземплярів на тиждень, хоча в Росії мешкає 4-5 млн українців.

Перший номер "Часа Украины" поширили безкоштовно серед москвичів. Надалі видання доставлятиметься й у ті регіони, де українці мешкають компактно, а саме у Північно-Західний Сибір, на нафтогазові промисли і прикордонні з Україною райони.

Поява друкованого органу, покликаного згуртувати гастарбайтерів, у розпал президентської кампанії не є випадковою. Як зізнався головний редактор Максим Шевченко, ідея створення газети належала російському політтехнологу Глібу Павловському, який останнім часом виявляє великий інтерес до виборів в Україні.

Новий проект, як стверджує Шевченко, розрахований на тривалий час і не є передвиборним.

Щотижня на 16 повнокольорових сторінках "Час Украины" має намір висвітлювати, переважно, політичні новини. Причому, головний редактор не приховує, що на нинішніх виборах його газета буде підтримувати нинішнього прем’єр-міністра Віктора Януковича.

Докладніше про ідеологію нової газети "Корреспондент" обіцяє написати в №33 журналу за 4 вересня.

Korespondent
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
631
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду