«Южное радио Україна» більше не повернеться в ефір

«Южное радио Україна» більше не повернеться в ефір

4 Серпня 2022
6860
4 Серпня 2022
09:45

«Южное радио Україна» більше не повернеться в ефір

6860
«Южное радио Україна» більше не повернеться в ефір
«Южное радио Україна» більше не повернеться в ефір

24 лютого 2022 року, через повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну, було остаточно припинено трансляцію каналу «Южное радио Україна», на якому грали переважно російськомовні треки.

Окрім нового закону щодо заборони російської музики в Україні, причиною такого рішення, в першу чергу, стала безкомпромісна позиція керівництва і команди проекту до російської мови в цілому.

«Зараз, після всього, навряд чи ми зможемо у чомусь переконати тих людей, які й досі продовжують слухати російську музику. Адже тут йдеться і про російськомовні треки українських виконавців також. Проте, хочеться окремо звернути увагу саме на позицію команди радіостанції: ми не маємо на меті обмежити когось від російськомовного контенту, нам просто огидно мати з цим справу і займатись цим далі», – зазначив творець проекту Іван Шкуренко.

Під брендовою назвою «Южное радио» радіостанція почала своє існування у 2010 році. Ще з 2014 року, з початком вторгнення рф на територію України, команда замислилася над зміною концепції проекту в цілому, адже хотілось, щоб кожен слухач розумів, що він увімкнув саме українську радіостанцію. Так з'явилась нова, більш довга назва — «Южное радио - SunFM Ukraine», а також новий слоган: «Радіо з українським паспортом».

У 2021 році проект зазнав ребрендингу і радіостанція почала мовлення українською мовою. Назва проекту змінилась з «Южное радио - SunFM Ukraine» на «Радіо SUN FM Ukraine», а «Южное радио Україна» стало окремим каналом. Також тоді відбувся реліз україномовної версії сайту, оновлено логотип та розроблено нове звукове україномовне оформлення.

До 1 серпня 2022 року на каналі «Южное радио Україна» відбувалась цілодобова ретрансляція ефіру головного каналу SUN FM.

Сьогодні керівництво проекту Радіо SUN FM Ukraine офіційно оголошує про закриття і повне переформатування каналу «Южное радио Україна».

З 26 липня 2022 року, замість «Южного радио», на світ з'явився новий канал проекту «Радіо SUN FM Ukraine», який отримав назву «Плюс» з патріотичним лого.

«Канал «SUN FM Плюс» мовить виключно наймоднішу і популярну українську музику. В ефірі тільки безумовні хіти і кращі новинки від талановитих молодих українських виконавців», — говориться у пресрелізі.

Нагадаємо, у перші ж дні після початку повномасштабної війни Росії проти України всі канали радіостанції SUN FM почали мовити інформаційний марафон «Єдині новини». Було повністю припинено трансляцію розважального та музичного контенту на всіх каналах SUN FM.

Згодом щогодини відбувалась ретрансляція 15-хвилинних випусків головних новин «Єдиного телемарафону Uaразом», поступово поверталось музичне наповнення каналів.

Пізніше ретрансляцію марафону було припинено, створено окрему сторінку на сайті для перегляду «Єдиних новин», а всі канали почали поступово відновлювати свою звичайну роботу з відповідним музичним контентом, проте досі без розважальних рубрик і програм, повернення яких планується після перемоги України у цій жахливій війні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду