Як віднайти свою унікальність? 3 практики для креаторів від Talkytimes

7 Липня 2022
1250
7 Липня 2022
19:30

Як віднайти свою унікальність? 3 практики для креаторів від Talkytimes

1250
Як віднайти свою унікальність? 3 практики для креаторів від Talkytimes

Без персонального підходу, який надихає і заохочує креативний процес, важко творити унікальний контент. Але як віднайти саме свій стиль, свою автеничність?  Адже відомо, що саме твоя автентичність і неповторність дозволяє створювати дійсно унікальний контент, який резонує з аудиторію і приваблює її.

Контент креатори стоять перед завданням створити щось корисне та цінне, а потім представити завершений продукт для свого ком’юніті у привабливій формі. Але без власного оригінального концепту, ти не отримаєш належного відгуку від своїх підписників. Отож, як віднайти свою унікальність, яка допоможе тобі знайти точки дотику зі своєю аудиторією?

  1. Шукай контент, який тебе захоплює. 

Перш за все, відвідуй ті сайти, читай блоги та стеж за людьми, чий контент ти любиш. Безліч талановитих творців контенту можна знайти на Talkytimes. Платформа об’єднує креативних та екстраординарних особистостей, які без вагань діляться зі світом та своїми підписниками найцікавішими ідеями. 

Неважливо, чи ти береш натхнення з візуального контенту на Pinterest, відео на YouTube, стрімів на Talkytimes чи статей на Medium. Креаторам на Talkytimes рекомендують дотримуватися такого правила: візьми собі за звичку регулярно відвідувати релевантні ресурси, які не перестають тебе вражати і надихати. 

Крім популярних традиційних джерел, не припиняй пошуки серед менш відомих джерел інформації. Якщо ти не знаєш, з чого почати пошук, спробуй відвідати ті платформи, які регулярно відвідує твоя потенційна аудиторія. І не хвилюйся, якщо з першої публікації не здобудеш шаленої популярності. Можливо, ти просто обрав не ту платформу. Приміром, на Talkytimes ти отримуєш комфортний та надійний онлайн-простір для того, аби ділитись своїми ідеями та талантами. А ком’юніті відкритих митців точно допоможе тобі на шляху віднайдення своєї автентичності.

Ось кілька практичних порад від Talkytimes, які допоможуть тобі створювати дійсно унікальний контент:

  • читай коментарі та бери участь в обговореннях тем, які релевантні для твоєї ніші;

  • залишайся зосередженим на відповідному обраній ніші контенті, не говори про все одразу;

  • зберігай собі релевантні посилання, цікаві пости, пасажі зі статей, та нотуй ідеї, які можуть надихнути;

  • роби ґрунтовний рісьорч своєї теми, не обмежується переглядом 1-2 статей з пошукової видачі чи стрічки новин. Намагайся копнути глибше та дивися далі, ніж інші.

  1. Не затискай себе в якісь рамки

Не обмежуйся одним-двома типами контенту. Не обрізай свої тексти, не скорочуй свої відео тільки через те, щоб вписатися в загальноприйняті рамки чи обмеження певної плтаформи. Випробовуй на своїй аудиторії різні формати контенту, експериментуй з платформами та подачею своїх унікальних ідей. 

Щоб виробити свою унікальність, в Talkytimes пропонують застосувати наступну практику. Збирай класні ідеї для свого контенту: з фото галерей, відео, подкастів, навіть друкованих журналів. І з будь-чого, що може рухати тебе в творчому напрямку. Як тільки ти збереш контент, який тебе надихає, переглянь його і запитай себе:

  • Чи є якась закономірність або схожість у контенті, який я люблю?

  • Чи є якісь елементи або неочікувані фішки, які зачепили мою увагу найбільше?

Коли ти зрозумієш, через що саме закохуєшся в той чи інший контент, ти зможеш перетворити деякі з цих елементів у твої власні. З цим планом ти можеш легко вийти на новий рівень продуктивності і дозволити собі творити щось дійсно захоплююче.

  1. Слідкуй за тими, хто має історію успіху

Слідкуй за людьми, які тебе надихають. На платформі для креаторів Talkytimes ти знайдеш сучасних митців, які діляться зі світом своїм унікальним контентом. Підпишись на їхні блоги та соціальні мережі. Вони можуть бути як інфлюенсерами в твоїй ніші, так і просто цікавими персонами з інших галузей експертизи, які для тебе можуть стати взірцем для наслідування в плані створення контенту. Уважно стеж за тим, які підходи вони застосовують. Можливо, ти зможеш адаптувати деякі частини їхнього робочого процесу під себе. Слідкуй за тим, що вони читають, на кого підписані, адже це може спростити твоє завдання в пошуку натхнення.

Коли ти нарешті знайдеш свою ідею, розвивай її. Подивися на неї з різних кутів зору, прокрути в голові, як подаватимеш її, не бійся, якщо ти перетвориш її в щось зовсім нове. 

Ось як в Talkytimes радять створювати унікальні ідеї:

  • поєднай дві зовсім різні ідеї в одну і подивись, як їх можна подати разом;

  • використай інший формат контенту для відомої ідеї;

  • візуалізуй альтернативні шляхи для розвитку початкової ідеї.

Допоки проводиш дослідження своєї ідеї і готуєшся до її реалізації, ніколи не задовольняйся першим чорновиком. В результаті кількох переглядів ідея може стати зовсім не такою, якою ти її запланував із самого початку. Але це може стати зовсім іншим контентом, із новою унікальністю.

Поки ти шукаєш кілька джерел для контенту і активно пробуєш різні підходи, щоб його трансформувати, розпорошення твоєї уваги може призвести до втрати фокусу. 

Ось кілька порад, які дає Talkytimes своїм креаторам, щоб не втрачати концентрації під час роботи над ідеями:

  • створи середовище, в якому тобі працюється добре;

  • відмовся від мультизадачності та зосередься на одній задачі за раз;

  • не дозволяй собі відволікатися і губитися в рандомних посиланнях чи профілях;

  • вимкни всі сповіщення;

  • сконцентруйся на ідеї із найбільшим потенціалом просто зараз і дозволь собі повернутися до інших ідей дещо пізніше.

Твоя унікальність потребує простору та повітря. Не бійся взяти перерву і робити ті речі, які на деякий час вимкнуть твій мозок і дозволять йому переключитись. Але перед тим як почати творити, спробуй застосувати ті практики, які успішно використовують креатори Talkytimes для створення ексклюзивного контенту та віднайдення своєї унікальності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду