Вiтренко вимагає спростувань вiд УТ-1 i "Вечiрнiх вiстей""Інтерфакс-Україна"

16 Серпня 2004
737
16 Серпня 2004
17:37

Вiтренко вимагає спростувань вiд УТ-1 i "Вечiрнiх вiстей""Інтерфакс-Україна"

737
Вiтренко вимагає спростувань вiд УТ-1 i "Вечiрнiх вiстей""Інтерфакс-Україна"
Кандидат у президенти України, лiдер Прогресивної соцiалiстичної партiї Наталiя Вiтренко вимагає вiд Нацiональної телекомпанiї України i газети "Вечiрнi вiстi" спростування опублiкованої iнформацiї.

Про це агентству "Iнтерфакс-Україна" повiдомив керiвник виборчого штабу кандидата Володимир Марченко.

За його словами, Н.Вiтренко направила НТКУ вимогу про надання їй ефiру для спростування iнформацiї УТ-1 про те, що нiбито Н.Вiтренко, виступаючи в Криму перед виборцями, пообiцяла "повернути татарам землю".

За словами В.Марченка, цей фрагмент "є пiдробкою", оскiльки Н.Вiтренко показана виступаючою в примiщеннi, тодi як вона зустрiчi з виборцями завжди проводить на вулицi. При цьому фрагмент її виступу "був поданий в iншому ракурсi", оскiльки вона говорила про повернення депортованих народiв.

Цей сюжет спрямовано на зниження пiдтримки Н.Вiтренко серед росiйськомовного населення, заявив В.Марченко. За його словами, якщо НТКУ не виконає вимоги про надання ефiру для спростування iнформацiї, Н.Вiтренко подасть позов до суду.

Кандидат також направила вимогу про спростування iнформацiї в газету "Вечiрнi вiстi". Вимога стосується статтi, в якiй редакцiя "спотворила суть вимоги" щодо спростування iншої недостовiрної iнформацiї i звинуватила Н.Вiтренко в тому, що вона виступає проти свободи слова.

Ранiше Н.Вiтренко вимагала вiд газети "Вечiрнi вiстi" спростування iнформацiї про те, що, за заявою представника Блоку Юлiї Тимошенко Олександра Турчинова, вона нiбито є "складовою проекту з тотальної фальсифiкацiї виборiв". Газета вiдмовилася виконати вимогу, i Н.Вiтренко звернулася до суду, який винiс рiшення на її користь. Однак "Вечiрнi вiстi" оскаржили рiшення в Апеляцiйному судi.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду