Гран-прі фестивалю “Кришталеві джерела-ХІІІ” здобула дитяча телестудія “Разом” з Полтави"Детектор медіа"

13 Серпня 2004
996
13 Серпня 2004
10:49

Гран-прі фестивалю “Кришталеві джерела-ХІІІ” здобула дитяча телестудія “Разом” з Полтави"Детектор медіа"

996
Гран-прі фестивалю “Кришталеві джерела-ХІІІ” здобула дитяча телестудія “Разом” з Полтави"Детектор медіа"
На цьогорічному Всеукраїнському фестивалі дитячого і молодіжного кіно, телебачення і радіо “Кришталеві джерела”, що пройшов у кримському селищі Штормовому поблизу Євпаторії, перемогу святкувала Полтавська обласна державна телерадіокомпанія “Лтава”. Найвищої оцінки дорослого та дитячого журі удостоєна представлена нею телепрограма “Шкільні новини” та інші телевізійні передачі для юних глядачів, підготовлені дитячою студією “Разом”.

Як повідомляє голова журі, заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, за 13 років проведення цього фестивалю гран-прі вперше дістався телевізійникам, які зазвичай поступалися творцям кіно. Цього разу полтавці перемогли ще в двох номінаціях, водночас “прихопивши” кілька дипломів за високу акторську, операторську, режисерську майстерність, а також отримали цінну відеоапаратуру в подарунок від голови оргкомітету фестивалю – голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Сергія Куніцина.

З-поміж юних кіномитців цього разу звання лауреатів здобули: в номінації ігрового кіно – дитячо-юнацька акторська телестудія «Жайвір» ім. Леоніда Бикова із Слов’янська (фільм «Вірнянка»); в номінації анімаційного кіно – Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» (фільм «Про малюка автобус, який боявся темряви»); найкращі документальні фільми представили на конкурс телерадіокомпанія «Відікон» з Сум («Царство небесне» та «Лучанська садиба») та студія «Ракурс-TV» при телерадіокомпанії «Автор-ТВ» з Дніпродзержинська («Вірші до автопортрета»); у номінації “Навчальний фільм” перемогла вже згадувана «Відікон» («Царство небесне» та «Лучанська садиба»).

Найкращі телевізійники “Кришталевих джерел-ХІІІ”: інформаційні телепрограми і Передачі – Сумська студія молодих журналістів «Відлік» („Починаємо „Відлік”) та телерадіокомпанія „СКТ-плюс” із Стаханова Луганської обл. („Що таке буженина”); науково-пізнавальні, навчальні, документальні телепрограми і передачі – Дитяче телевізійне агентство з Хмельницького („Телеабетка”) та студія „Разом” Полтавської облдержтелерадіокомпанії „Лтава” („Капітоня і Ко”); художньо-публіцистичні телепрограми і передачі – дитяча студія „Берегиня” зі Сміли („Копав криниченьку”) та полтавська студія “Разом” („Діти”); розважальні телепрограми і передачі – Сумська студія молодих журналістів «Відлік» („Дзеркальце”) і телерадіокомпанія „Полісся-TV” з Луцька („Тимко і Ко”). Лауреатом стала також телерадіокомпанія “Моріон” з Євпаторії, яка разом з місцевою дитячою кінотелестудією “Перший крок” представила на фестиваль багатогодинну програму передач спеціалізованого дитячого телеканалу.

Переможцями серед “радійників” стали Дитяче телевізійне агентство з Хмельницького („Вовк та семеро козенят”) та студія „Слово і час” при редакції районного радіо Сарненського району Рівненщини (бліц-програма про фестиваль).

В.Шевченко відзначає помітне підвищення рівня майстерності більшості учасників “Кришталевих джерел” порівняно з попередніми конкурсами – з кількома традиційно сильними учасниками, які з року в рік перемагали, почали успішно конкурувати навіть периферійні творчі колективи. Помітно зріс також організаційний рівень форуму.

Фестиваль “Кришталеві джерела” – найповажніший у жанрі кіно, телебачення і радіо з призначених для дітей та юнацтва. Виник він 1991 року в Сумах і тривалий час проводився на Сумщині, аж доки не перебрався (останні два роки) до Криму. Нині він прийняв майже 200 учасників з майже всіх регіонів України та з-за кордону.

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду