Профспілка домовилася про сплату компенсацій звільненим журналістам СТБ КНМП

11 Серпня 2004
780
11 Серпня 2004
14:01

Профспілка домовилася про сплату компенсацій звільненим журналістам СТБ КНМП

780
Профспілка домовилася про сплату компенсацій звільненим журналістам СТБ КНМП
Журналісти телеканалу СТБ, що були звільнені внаслідок закриття програми «Вікна-бізнес», отримали грошові компенсації у вигляді двомісячної зарплати.

Це є результатом переговорів між новоствореним осередком Київської незалежної медіа-профспілки та керівництвом телекомпанії, які пройшли на минулому тижні.

„Відхід частини колективу пройшов цивілізовано”, - сказав один з учасників переговорів з боку профспілки Кирило Хорошилов.

Виплата компенсації за звільнення не є звичайною практикою в Україні. „Нормальним” розставанням вважається виплата останньої зарплати в повному обсязі. Дуже часто людей звільняють, не виплачуючи їм борг.

„Є всі підстави стверджувати, що керівництво ЗМІ готове до цивілізованого діалогу з журналістами у тому випадку, коли їх інтереси об’єднані, виражені формально та юридично підкріплені. У такому діалозі профспілка виявила себе з кращого боку”, - каже Хорошилов.

Первинна організація медіа-профспілки на каналі СТБ була створена у липні цього року. Вона стала восьмим осередком Київської незалежної медіа-профспілки. До неї також входять осередки на УТ-1, „1+1, 5 каналі, в агенції УНІАН, „Телекритиці”, „Галицьких контрактах” та фрілансерів.

КНМП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду