Помер один із фундаторів сучасної фотожурналістики Анрі Картьє-Брессонeuronews

5 Серпня 2004
821
5 Серпня 2004
20:36

Помер один із фундаторів сучасної фотожурналістики Анрі Картьє-Брессонeuronews

821
Помер один із фундаторів сучасної фотожурналістики Анрі Картьє-Брессонeuronews
У Франції помер один із найвідоміших фотографів XX століття Анрі Картьє-Брессон. Він помер минулого понеділка, не доживши кілька днів до свого 96-ліття.

Картьє-Брессон народився 22 серпня 1908 року поблизу Парижа. За час своєї довгої кар’єри працював у 23 країнах. Картьє-Брессон фотографував моменти громадянської війни в Іспанії, звільнення Парижа під час Другої світової війни, смерть Махатми Ганді і вторгнення комуністів до Пекіна у 1949 році. Йому належать найвиразніші фотопортрети видатних французів XX століття.

Художник впродовж багатьох років залишався старійшиною цеху французьких фотографів. На його роботах виросли найкращі майстри фотографії. Він справив, на думку багатьох, серйозний вплив на репортажну фотографію, особливо на фотороботи, пов’язані з "гарячими точками". У 1947 році разом з іншим відомим фотографом Робером Капа він створив у Парижі фотоагентство "Магнум".

У 1954 році Картьє-Брессон став першим західним фотографом, котрому дозволили приїхати до СРСР після смерті Сталіна. Збереженням десятків тисяч фоторобіт Картье-Брессона займається створений 2003 року в Парижі фонд його імені.

euronews
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду