Класична фантастика Азімова на кіноекрані обігнала коміксового "Людину-павука 2"kinokolo.ua

26 Липня 2004
900
26 Липня 2004
16:54

Класична фантастика Азімова на кіноекрані обігнала коміксового "Людину-павука 2"kinokolo.ua

900
Класична фантастика Азімова на кіноекрані обігнала коміксового "Людину-павука 2"kinokolo.ua
Фантастичний фільм «Я, робот»/I, Robot Алекса Пройаса за мотивами оповідань Айзека Азімова посунув з першого рядка північноамериканського прокату «Людину-павука 2», зібравши за вік-енд $52,2 мільйона, що становить майже половину значного бюджету. Причому акторові Віллу Сміту вдалося поставити особистий рекорд, оскільки «Я, робот» не набагато, але все-таки перевершив стартові показники таких популярних картин за його участи, як «День Незалежности», «Люди в чорному» і «Люди в чорному 2». Всі вони виходили до прокату саме в липні, тож удачливому Сміту тепер привласнили почесне звання «Містер Липень» і назвали «ідеальною зіркою літніх бойовиків».

Фантастичний комікс “Людина-павук 2”/Spider-Man 2, хоча і поступився першістю, коли задовольнився результатом $24,8 мільйона, але встиг за 19 днів покласти до своєї скарбнички $302,2 мільйона. Він перетнув заповітний трьохсотмільйонний рубіж на три дні раніше, ніж «Людина-павук» 2001 року.

Комедія «Ведучий новин: Леґенда Рона Берґанді»/Anchorman: The Legend of Ron Burgundy втратила більш ніж удвічі в свій другий вік-енд й одержала тільки $13,8 мільйона. Проте має $57 мільйонів за 10 днів, що в два з гаком рази перевершує бюджет.

Романтична комедія «Історія Попелюшки»/А Cinderella Story Марка Росмена з 16-річною Гіларі Дафф у ролі сучасної Попелюшки дебютувала успішно, якщо порівнювати відразу досягнутий у кінотеатрах показник ($13,6 мільйона) з невеликими витратами на виробництво ($19 мільйонів). Правда, цілих $30 мільйонів було витрачено на рекламу!

Документальна сатира «11.09 за Фаренгейтом»/ Fahrenheit 9/11 наближається до неймовірної для себе стомільйонної позначки. Збільшивши ще на $7,2 мільйона власний капітал, вона тепер володіє сумою $94 мільйони за 26 днів прокату.

А ось історико-пригодницький бойовик «Король Артур»/King Arthur розвіяв останні ілюзії, що зможе дістатися на фініші до ста мільйонів. Зібравши цього разу лише $7,2 мільйона, в цілому він має $38,1 мільйона за 10 днів. Єдину надію хоч якось реабілітуватися студія Disney тепер покладає на черговий опус М. Найта Ш’ямалана “Село”/The Village, що має вийти на північноамериканські екрани 30 липня.

Вельми стабільно тримається в десятці лідерів мелодрама «Записник»/The Notebook, що записала на свій рахунок ще $5,65 мільйона. Вона накопичила $53,8 мільйона за 24 дні демонстрації в кінотеатрах.

Сатирична комедія «Доджболл: Справжня історія невдах»/DodgeBall: А True Underdog Story значно погіршила результати ($3,8 мільйона). Але може пишатися, що вже в п'ять з гаком разів окупила себе, володіючи капіталом у розмірі $105,1 мільйона за 31 день прокату.

І вже зовсім швидко здає позиції поліційна комедія «Білі ціпоньки»/White Chicks, що задовольнилася сумою $3,4 мільйона за вік-енд. Втім, загальний капітал солідний – $63,4 мільйона за 24 дні.

Нарешті, на десятому (!) тижні демонстрування підібралася впритул до вильоту з першої десятки анімаційна стрічка «Шрек 2»/Shrek 2. Цього разу в неї $3,2 мільйона. А сумарні збори фантастичні – $425 мільйонів.

А цього тижня на американців чекає черговий кінокомікс “Жінка-кішка”/Catwoman – американський дебют французького майстра спецефектів Пітофа. У головній ролі – чарівна Геллі Беррі.

href="kinokolo.ua">kinokolo.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
900
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду