Голова УНА Коваленко заявляє про намір партії "світитися" поруч із ЮщенкомUNIAN

5 Липня 2004
902
5 Липня 2004
10:09

Голова УНА Коваленко заявляє про намір партії "світитися" поруч із ЮщенкомUNIAN

902
Голова УНА Коваленко заявляє про намір партії "світитися" поруч із ЮщенкомUNIAN
Голова партії Українська Національна Асамблея Едуард КОВАЛЕНКО заявляє про намір партії проводити акції на підтримку лідера "Нашої України" Віктора ЮЩЕНКА на президентських виборах.

Про це Е.КОВАЛЕНКО сказав сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

"Ми і надалі будемо продовжувати акції ще більшого масштабу, ще більшого тиску по підтримці В.ЮЩЕНКА як особи, як кандидата у президенти", - сказав він.

Е.КОВАЛЕНКО повідомив, що найближчим часом буде проведено партійний з'їзд по підтримці кандидата у президенти В.ЮЩЕНКА. "Ми підтримуємо В.ЮЩЕНКА, нам ніхто не може заборонити його підтримувати. Зараз нема іншого кандидата - націонал-патріота - у президенти, крім В.ЮЩЕНКА", - заявив він.

Водночас Е.КОВАЛЕНКО зазначив, що його партія не підтримує блок "Наша Україна", оскільки "в ньому ті партії, які зрадили національну ідею, які зараз стали центристськими і ліберальними, які перетворилися у маргінальні структури, які за спиною В.ЮЩЕНКА мають бажання пролізти і стати при владі".

Е.КОВАЛЕНКО відзначив, що партія не прикривається вiдомим iм'ям: "Ми не говоримо, що В.ЮЩЕНКО підтримує нас, ми говоримо, що ми його пiдтримуємо, i нам нiхто не може цього заборонити".

Член проводу УНА-УНСО Микола ЛЯХОВИЧ, який був присутній у залі на прес-конференції, перестеріг журналістів, що найближчим часом з метою дискредитації В.ЮЩЕНКА можливі провокації з боку УНА.

Вiн не виключив можливості нападу на представникiв нацiональних меншин та на релiгiйнi організації і запевнив у тому, що УНА-УНСО ніяких провокацій проти релігійних чи національних меншин робити не буде.

Як зазначала прес-секретар В.ЮЩЕНКА Ірина ГЕРАЩЕНКО, висловлювання голови УНА Е.КОВАЛЕНКА "на підтримку кандидата в президенти В.ЮЩЕНКА - "політична провокація, замовлена опонентами В.ЮЩЕНКА з метою його дискредитації в очах виборців". Щодо Е.КОВАЛЕНКА І.ГЕРАЩЕНКО сказала, що "достеменно відомо, що цей провокатор перебуває на службі у політичних опонентів В.ЮЩЕНКА, які поставили йому завдання зі своїми радикально-ксенофобськими гаслами "постояти" поруч з Віктором Андрійовичем, створити відповідну картинку, дискредитувати лідера "Нашої України", спотворити і звузити уявлення про коло підтримки В.ЮЩЕНКА".

Партiя УНА-УНСО у 2001 році розкололася на УНА на чолі з Е.КОВАЛЕНКОМ та Українську нацiональну асоцiацiю - Українську народну самооборону (УНА-УНСО), лiдером якої є Андрiй ШКIЛЬ.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду