Студійні монітори початкового рівня: рішення для домашньої студії

12 Листопада 2021
1676
12 Листопада 2021
15:16

Студійні монітори початкового рівня: рішення для домашньої студії

1676
Студійні монітори початкового рівня: рішення для домашньої студії

Незважаючи на загальносвітові тенденції та прагнення фахівців до компактності та портативності, без такого обладнання, як студійні монітори, сучасні продакшени обійтися не можуть. Це незамінний девайс на всіх етапах виробництва аудіо- та постпродакшну, від якого залежить якість кінцевого результату, а також швидкість та ефективність процесу. На ринку представлений із приголомшливою різноманітністю асортимент моделей, найкращі з яких, звичайно ж, знаходяться у професійному сегменті. Вони відрізняються високою вартістю, і далеко не кожен користувач, особливо початківець, може собі дозволити подібну покупку. У нашій статті експерт інтернет-магазину Музлайн розповість про моніторні системи https://muzline.ua/uk/studiyni-monitory/ початкового рівня, їхні особливості та можливості.

Що є у каталогах виробників

Сучасні студійні монітори представлені в кількох варіантах, в основному це активні колонки ближнього, середнього та далекого поля, що різняться за потужністю та розміром. Оптимальним вибором для домашнього продакшену будуть невеликі настільні девайси з обмеженням потужності. Вони добре підійдуть для:

  • моніторингу під час запису;
  • музичного редагування;
  • обробки, відомості та майстерингу матеріалу;
  • а також, що важливо, виконуватимуть функцію звичайних побутових колонок для прослуховування музики, перегляду фільмів та відеоігор.

Універсальність є однією з головних позитивних рис звукового обладнання початкового рівня, проте має ряд обмежень, які стосуються в основному якості звучання. Воно вважається достатнім для більшості стандартних завдань, вирішуваних за умов студії, але фінальні стадії зведення аудіоматеріалу і робота з комерційним звуком вимагають застосування більш висококласних моделей.

Вибираємо найкраще рішення

У каталогах виробників аудіотехніки представлена ​​велика кількість моделей недорогих студійних моніторів, а також апаратів середньої вартості. Найкращий спосіб знайти відповідний варіант — це, зрозуміло, влаштувати прослуховування, що можливо не завжди. У такому разі експерти інтернет-магазину Muzline радять звертатися до інформації від експертів, дивитися тест-драйви та відеоогляди звукового обладнання, читати статті-порівняння та користуватися досвідом інших фахівців. І, зрештою, навіть якщо ви помилитеся у виборі, у вас, згідно із законом про захист прав споживачів, є 14 днів, щоб повернути чи обміняти вашу покупку. Але з огляду на досить високий рівень якості товарів на звуковому ринку та їхню різноманітність подібного не станеться.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1676
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Илья
884 дн. тому
У меня стоят KRK Rokit и всем могу их рекомендовать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду