Які камери вибирають фоторепортери?

Які камери вибирають фоторепортери?

1 Жовтня 2021
1775
1 Жовтня 2021
16:05

Які камери вибирають фоторепортери?

1775
Які камери вибирають фоторепортери?
Які камери вибирають фоторепортери?

Від якості фотоапарату залежить швидкість та ефективність роботи, а іноді навіть репутація журналіста. Тому досвідчені працівники ЗМІ вибирають таке оснащення дуже прискіпливо. Важливо, щоб придбана модель була стійкою до зміни погодних умов, механічних пошкоджень, ударів.

У новачків індустрії журналістики часто виникають проблеми під час вибору фотокамери. Це обумовлено великою кількістю моделей, марок даних пристроїв. Щоб купити фотоапарат хорошої якості, експерти радять вибирати перевірений онлайн-сервіс OLX.

Які бувають різновиди фотокамер?

Такі техзасоби поділяються на універсальні, системні та дзеркальні. Камери першого типу відрізняються:

  • компактними розмірами, легко поміщаються у кишені;
  • можливістю підключення до Wi-Fi;
  • наявністю додаткових опцій (наприклад, GPS).

Пристрої даної категорії ще називають «мильницями».

Системні варіанти здатні виконувати якісні знімки навіть при збільшенні чи зменшенні зображення в об'єктиві. Але такі камери чутливі до зміни умов освітлення.

Особливості дзеркальних фотоапаратів

Дані пристрої використовують професійні фотографи та журналісти. Принцип функціонування таких камер полягає у перенаправленні світла від об'єктива до цифрової матриці. Подібні пристосування відрізняються значною вартістю, наявністю великої кількості налаштувань, функцій, режимів зйомки.

Техпараметри дзеркальних фотокамер

Однією з найважливіших складових вважається оптика. Об'єктиви бувають:

  • стандартними – відрізняються натуральною для людського ока перспективою;
  • ширококутними – підходять для художньої зйомки;
  • надширококутними – використовуються при виконанні фото для весіль, любительських репортажів;
  • телевізійними – відмінний варіант для зйомки динамічних подій, дають хорошу картинку навіть при поганому освітленні, тому найкраще підходять для фотожурналістів.

Важливо враховувати розмір матриці. Для любительських репортажів підійдуть моделі з показником близько 24 МП. Такі пристрої відрізняються задовільною якістю зображення при оптимальній вартості. Досвідчені спеціалісти вибирають фотокамери з розміром матриці до 51 МП.

Для швидкісної зйомки важливий якісний автофокус. Необхідно, щоб дорога техніка мала ударозахисний, водо- та пилонепроникний корпус. Різноманітні моделі професійних фотокамер можна знайти на olx.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду