Київська незалежна медіа-профспілка обрала нового головуІнф. КМНП

7 Червня 2004
749
7 Червня 2004
15:31

Київська незалежна медіа-профспілка обрала нового головуІнф. КМНП

749
Київська незалежна медіа-профспілка обрала нового головуІнф. КМНП
Загальні збори Київської незалежної медіа-профспілки, що відбулися 5 червня, обрали головою КНМП Єгора Соболєва замість Сергія Гузя, який склав свої повноваження.

Мотивом цього рішення стала необхідність активізувати розбудову КНМП та Об`єднання незалежних медіа профспілок України, яке було створено за підтримки київської профспілки в грудні 2003 року.

Гузь, який був обраний головою НМПУ, заявив на зборах, що хоче сконцентруватися на будівництві об’єднання, до якого вже увійшли профспілки з 13 регіонів України.

„Є велика робота з Об’єднанням. Виникла ідея про те, щоб розділити повноваження між Києвом та регіонами, щоб підсилити роботу в Києві”, - сказав Гузь, якій очолював КНМП з липня 2003 року.

Незалежний журналіст Соболєв, якій дописує до газети «Дзеркало тижня” та журналу „Кореспондент”, заявив на зборах, що бачить пріоритетами київської профспілки забезпечення практичних результатів її існування для членів профспілки. Зокрема, найближчими цілями КНМП стане лобіювання угод про редакційну політику та колективних угод, які покращуватимуть умови роботи в ЗМІ, де діють первинні організації профспілки. Другим ключовим завданням профспілки є створення нових осередків.

Збори обрали членом Комітету КНМП оглядача видання „Детектор медіа” Сергія Черненка. Він замінив Наталю Лігачову, яка стала головою правління „Детектор медіа” і більше не може входити до керівного органу профспілки.

Збори підтримали ініціативу Гузя взяти участь в організації національного форуму журналістів, на якому у вересні цього року планується обговорити, які реформи потрібні українським медіа. В організації форуму задіяні Міжнародна федерація журналістів та Національний спілка журналістів України.

Крім того, учасники зборів одностайно підтримали ідею створення Кризового центру допомоги журналістам під час проведення президентських виборів. Вперше ця ідея була випробувана в період виборів міського голови Мукачевого.

Київська незалежна медіа-профспілка поповнилася двома первинними організаціями. 28 травня був створений осередок у газеті „Галицькі контракти”. А у день зборів – первинна організація фрілансерів.

У той же час збори розпустили осередок на Національній телекомпанії України, робота якого була фактично заблокована після успіхів, яких домігся осередок в 2003 році. КНМП сподівається на відтворення осередку активістами попереднього.

Київська незалежна медіа-профспілка була створена в листопаді 2002 року. Зараз до неї приєдналися 129 київських журналістів. Всього КНМП нараховує 6 первинних організацій: в агенції УНІАН, інтернет-виданні „Детектор медіа”, газеті „Галицькі контракти”, на 5 каналі, „1+1” і осередок фрілансерів.

Інф.КМНП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду