28 травня у Чернівцях побито журналістаIMI

1 Червня 2004
480
1 Червня 2004
11:46

28 травня у Чернівцях побито журналістаIMI

480
28 травня у Чернівцях побито журналістаIMI
28 травня, приблизно пополудню троє невідомих зловмисників побили головного редактора близької до "Нашої України" опозиційної газети «Час» Петра Кобевка прямо у дворі редакції. За словами потерпілого, спочатку до нього в приймальню зайшов невідомий чоловік і запропонував за певну винагороду передати "викривальний компрометуючий матеріал про діяльність лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока". Проте він відмовився зробити це негайно, а запроновував журналісту вийти на вулицю. Про те, як розвивалися подальші події, розповів в.о. начальника Першотравневого райвідділу міліції м.Чернівців підполковник міліції Іван Рурак, який особисто виїжджав на місце пригоди: після того, як Петро Кобевко вийшов на вулицю, цей невідомий раптом завдав йому несподівано сильного удару в обличчя прямо біля дверей редакції, схопив журналіста за волосся, двічі вдарив коліном у голову і врешті кинувся тікати. Два інших зловмисника чекали на свого товариша біля воріт редакції. Після удару в обличчя, у редактора газети «Час» почалася сильна кровотеча з рота та носа і йому було надано невідкладну допомогу в одній з чернівецьких лікарень, де він перебуває і досі. За попереднійм діагнозом у нього сильний забій голови, лицевих тканин обличчя, перенісся та високий тиск.

(Востаннє Петра Кобевка побили у вересні 2002 року в арці біля під'їзду будинку, де він мешкає. За весь період існування газети її редактора позивали 48 разів, у тому числі попередній губернатор Буковини, а нині Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії.)

Напередодні у Чернівцях невідомі зіпсували червоною фарбою п'ять із чотирнадцяти біг-бордів із рекламою блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» у різних частинах обласного центру, викрали з приміщення регіонального штабу «Нашої України» майже 35 тисяч екземплярів газети «Так!». Як повідомила прес-служба Чернівецького регіонального штабу блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", крадіжка та нищення майна трапилися у ніч із 27 на 28 травня. Бригадам працівників, які працюють у чернівецькому агенстві, що забезпечує розміщення реклами на щитах, було дано команду терміново замінити зіпсовану політичну рекламу на біг-борди комерційного змісту, хоча договір про розміщення зовнішньої реклами блоку «Наша Україна» було укладено на період до 1 липня ц.р. На думку керівника регіонального штабу блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" Івана Демчака, усе це свідчить про те, що йдеться про цілеспрямовану і чітко зорганізовану кампанія провокацій проти буковинських «нашоукраїнців» позаяк під ранок 28 травня з одного з підсобних приміщень готелю «Буковина», де розташований регіональний штаб блоку було викрадено щонайменше 35 тисяч екземплярів свіжого номера газети «Так!».

Як повідомила прес-служба регіонального штабу блоку Віктора Ющенка, "за два дні до здійснених провокацій у Чернівці прибула група з 10-12 молодих осіб, які виявили бажання поселитись на кілька днів у готелі «Буковина», на першому поверсі якого розміщено офіс регіонального штабу блоку. Адміністраторам готелю вони представились активістами УСДМ (української соціал-демократичної молоді)". Голова Чернівецького регіонального штабу блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» Іван Демчак звернувся з листом на ім'я міліцейського керівництва міста і області з вимого знайти і покарати зловмисників.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду