Литвин вважає, що контролювати судочинство навколо подій у Спілці письменників, має Верховний суд"Інтерфакс-Україна"

26 Травня 2004
510
26 Травня 2004
16:21

Литвин вважає, що контролювати судочинство навколо подій у Спілці письменників, має Верховний суд"Інтерфакс-Україна"

510
Литвин вважає, що контролювати судочинство навколо подій у Спілці письменників, має Верховний суд"Інтерфакс-Україна"
Голова Верховної Ради Володимир Литвин планує звернутися до глави Верховного суду Василя Маляренка з проханням взяти пiд контроль судочинства, що стосуються Нацiональної спiлки письменникiв України (НСПУ).

Про це вiн заявив у середу у Києвi на зустрiчi з письменниками-лауреатами державної премiї iм. Тараса Шевченка, повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в прес-службi Верховної Ради.

Пiд час зустрiчi лауреати держпремiї висловили занепокоєння станом справ у письменницькому середовищi i поiнформували спiкера про ситуацiю, що склалася в НСПУ у зв'язку з проведенням альтернативного з'їзду.

Як вiдзначив вiдомий український письменник Юрiй Мушкетiк, досi не було "подiбних прецедентiв втручання держави в дiяльнiсть громадської, позапартiйної, творчої письменницької органiзацiї".

В.Литвин звернув увагу учасникiв зустрiчi на необхiднiсть ретельно проаналiзувати глибиннi причини виникнення конфлiкту всерединi спiлки. На його думку, однiєю з таких причин є надмiрна полiтизацiя керiвництвом НСПУ дiяльностi творчої органiзацiї.

Спiкер також пiдтримав висловлену пiд час зустрiчi пропозицiю про проведення спiльного всеукраїнського з'їзду письменникiв, на якому б була визначена подальша доля спiлки. "Вiльне визначення пiд час такого з'їзду сприяло б розв'язанню проблеми", - сказав вiн.

Як вiдзначили в прес-службi, на прохання письменникiв В.Литвин збирається звернутися до президента з пропозицiєю пiдтримати цю iнiцiативу, i дати вiдповiднi доручення щодо посилення соцiального захисту письменникiв, у тому числi їх пенсiйного забезпечення. Крiм того, вiн планує звернутися до глави Верховного суду Василя Маляренка з проханням взяти пiд контроль судочинства справи, що стосуються НСПУ.

Як повiдомлялося, в листопадi 2003 року загальнi збори Нацiональної спiлки письменникiв України висловило недовiру своєму главi Володимиру Яворiвському, обравши главою НСПУ Наталiю Околiтенко. В.Яворiвський вважає це рiшення нелегiтимним i не визнає його.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду