Відпочинок на узбережжі Чорного моря: 7 порад для подорожі в Болгарію

12 Серпня 2021
1092
12 Серпня 2021
12:15

Відпочинок на узбережжі Чорного моря: 7 порад для подорожі в Болгарію

1092
Відпочинок на узбережжі Чорного моря: 7 порад для подорожі в Болгарію

Болгарія — чудове місце для купання та екскурсійного відпочинку. Цей напрям користується попитом серед українців, тому навіть у розпал сезону на сторінці популярного сервісу онлайн-брюнювання турів BRONIX можна знайти гарячі тури! Аби відпустка була максимально вдалою, зверніть увагу на поради бувалих туристів! 

ТОП порад для тих, хто збирається до Болгарії

Ця країна справедливо вважається головним конкурентом Туреччини, Чорногорії та Хорватії за рівнем обслуговування, різноманіттям культурної програми. Проте є кілька тонкощів, знання яких сильно спростить подорож та спілкування з місцевими жителями й вбереже вас від неприємних несподіванок.

  • Не міняйте валюту заздалегідь — ввозити і вивозити національні грошові одиниці в Болгарії заборонено. Краще взяти з собою євро/долари та купити місцеві леви у касі банку. Можете бути певні — курс прийнятний.
  • Не шкодуйте чайові — в Болгарії заведено залишати невеличку винагороду обслуговуючому персоналу. Для офіціантів це може бути 5–10% від суми чека. У таксі зазвичай заокруглюють рахунок до цілого числа чи просто лишають додаткові 5%.
  • Пам’ятайте про місцевий колорит — найбільш незвичною для українців лишається жестикуляція болгар. Кивають головою, коли відмовляють/не погоджуються, а хитають в різні боки на знак згоди. Забувши про це правило, можна потрапити в неприємну або просто комічну ситуацію.
  • Не поспішайте купувати екскурсії — якщо в готелі чи на вулиці вам нав’язують організовану поїздку до визначних місць, пам’яток, можете не звертати уваги. Річ у тому, що самостійно доїхати громадським транспортом або на орендованому авто буде значно дешевше. Можна купити послуги гіда на місці або відвідати обрану локацію самостійно.
  • Без вагань купуйте їжу в місцевих магазинах — хоча популярне ствердження про дешеві продукти в Болгарії вже не актуальне, ціни тут цілком прийнятні, а асортимент у супермаркетах, на ринках — різноманітний. Якщо ви економите, не обов’язково харчуватися тільки в кафе.
  • Не доплачуйте за пляж — у Болгарії все узбережжя належить державі, тому не варто вірити готелям чи туроператорам, які підвищують ціни за користування «власною» територією. Платити доведеться тільки за оренду парасольок, шезлонгів.
  • Тримайте у гаманці готівку, особливо дрібні гроші, аби не мати проблем з розрахунком та чайовими, не покладайтеся на банківську картку. У Болгарії не так багато місць, де приймають безготівкові платежі.

Наші поради допоможуть вам зробити відпочинок незабутнім у приємному сенсі!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду