19–22 травня пройде IV Київська виставка-ярмарок “Книжковий сад – 2004”Держтелерадіо

17 Травня 2004
1312
17 Травня 2004
15:34

19–22 травня пройде IV Київська виставка-ярмарок “Книжковий сад – 2004”Держтелерадіо

1312
19–22 травня пройде IV Київська виставка-ярмарок “Книжковий сад – 2004”Держтелерадіо
19–22 травня Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Українська асоціація виробників поліграфічної продукції спільно з Національним комплексом “Експоцентр України” проводять IV Київську міжнародну спеціалізовану виставку-ярмарок “Книжковий сад – 2004”, повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Майже 200 українських і зарубіжних видавництв, видавничих організацій, книжкових фабрик різних форм власності представлять тут свою продукцію, обміняються досвідом роботи, обговорять актуальні проблеми книговидавничої справи, а також укладуть угоди про співробітництво та зустрінуться з читачами. Виставка-ярмарок “Книжковий сад – 2004” розрахована на широкий спектр показу і продажу художньої, навчальної, історичної, науково-популярної, довідкової, енциклопедичної, дитячої, пригодницької літератури, мистецьких і сувенірних видань.

Організатори виставки-ярмарку запропонували нову концепцію її проведення, що відповідає сучасним тенденціям виставкової справи, доступно подає всебічну інформацію про книгу, видавничу діяльність. Виставка-ярмарок “Книжковий сад – 2004” вперше проводиться за активної підтримки Верховної Ради України, у ній візьмуть участь голови та члени групи парламентських комітетів. Крім того, буде підготовлено великий стенд “Книги народних депутатів України, випущені видавництвами України”, який презентуватиме Парламентська бібліотека виданнями понад 70 авторів. Окремими стендами буде представлено “Парламентське видавництво”, а також книжкові видавництва “Юрінком Інтер”, “Ін-Юре”, що спеціалізуються на випуску правничої літератури.

Традиційно у Міжнародній виставці-ярмарку “Книжковий сад” беруть участь видавці Білорусі, Туреччини, Російської Федерації. Нинішнього року тут вперше буде представлене книговидання Греції, США та Республіки Польща. День польської книги пройде 20 травня в рамках Року Республіки Польща в Україні. Представники Греції презентуватимуть Олімпійські ігри та їх висвітлення у книжковій продукції.

Під час роботи виставки-ярмарку “Книжковий сад – 2004” відбудуться також представницькі презентації книг видавництв Білорусі. У ці дні в м. Чернігові у приміщенні Будинку книги відкриється відділ білоруської книги (торік такий відділ розпочав роботу у Міжрегіональній академії управління персоналом). Це зроблено у відповідь на подібні акції білоруських книготорговців, які заснували такі ж структури в магазинах “Свєточ” та “Наукова книга” у м. Мінську та в м. Гомелі.

Усі, хто відвідає цю виставку-ярмарок, матимуть змогу побувати у “Медіа-парку”, на “Алеї поезії”, зустрітися з відомими письменниками, творцями прекрасного у “Письменницькій вітальні”, стати учасником акції “Книжка року”. Видавництва, видавничі організації, книжкові фабрики видовищно продемонструють нові видавничі проекти, презентуватимуть оригінальні видання, книжкові серії.

Для видавців, авторів книг, виготівників книжкової продукції оголошено конкурс “Книга нової доби”. У тринадцяти номінаціях будуть названі найкращі книги, випущені у 2003-2004 роках. Серед них, зокрема, журі визначить кращі підручники, посібники, історичні, енциклопедичні, дитячі, науково-популярні видання, книги художньої прози, перекладів. Водночас на виставці-ярмарку працюватиме експертна рада Всеукраїнського рейтингу “Книжка року”. "Книжковий сад – 2004” широко представить книги, створені й виготовлені за державним замовленням, що об'єднуються у Програмі випуску соціально значущих видань, а також підручники, посібники, які презентуватиме Міністерство освіти і науки України.

У перший день роботи виставки-ярмарку буде проведено Всеукраїнських зборів видавців, поліграфістів, книгорозповсюджувачів, які згідно з Указом Президента України відзначається в останню суботу травня. Кожна область, регіон направить сюди представницькі делегації, продемонструє книжкову продукцію рідного краю. Окрім презентацій книг відомих київських видавництв, відвідувачі зможуть придбати книговидавничу продукцію львівських – “Світу” та “Піраміди”, одеського “Маяка”, харківського “Ранку”, чернігівської “Деснянської правди”, черкаської “Брами”, видавничих організацій Луганської, Донецької, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької та багатьох інших областей.

Інф. прес-служби Держкомтелерадіо.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду