Пройдіть онлайн-курс з журналістики толерантності та прокачайтесь у висвітленні людських історій

Пройдіть онлайн-курс з журналістики толерантності та прокачайтесь у висвітленні людських історій

11 Червня 2021
11797
11 Червня 2021
13:52

Пройдіть онлайн-курс з журналістики толерантності та прокачайтесь у висвітленні людських історій

11797
У червні світ відзначає Pride Month, аби привернути увагу до проблем та потреб ЛГБТ-спільноти. На початку року вийшов безкоштовний онлайн-курс для журналістів, що працюють з людськими історіями і, зокрема, темами вразливих верств.
Пройдіть онлайн-курс з журналістики толерантності та прокачайтесь у висвітленні людських історій
Пройдіть онлайн-курс з журналістики толерантності та прокачайтесь у висвітленні людських історій

Онлайн-курс «Журналістика толерантності: Як створювати матеріали для медіа без сексизму, дискримінації і стереотипів» допоможе розібратися, як етично та професійно висвітлювати історії ЛГБТ-спільноти, людей з інвалідністю, представників етнічних груп та інших людей, які зазнають дискримінації — стикаються із зневажливим ставленням чи відвертим несприйняттям у нашому суспільстві.

«Говорити про “журналістику толерантності” доводиться саме тому, що критично велика частина журналістів і медіа не практикують толерантність або не знають, як бути толерантними. Загалом що міцніша, усталеніша здорова практика журналістики, яка працює за стандартами й має адекватну мету, то менше різновидів, жанрів, піджанрів потрібно журналістам, аби описувати свою роботу. Наприклад, англосаксонські медіа не мають поняття “аналітична журналістика” — аналіз є частиною журналістської роботи, і десь його більше, десь менше в залежності від специфіки матеріалу, теми, героїв і видання. А коли в практиці діри, доводиться латати їх спецлатками типу “курс журналістики рішень” або “курс журналістики толерантності», — пишуть у телеграм-каналі “ДовгийПес” його засновники, журналісти Люда Смоляр й Отар Довженко.

У зйомках онлайн-курсу взяли участь провідні експерти та експертки з медіасектору, які працюють з вразливими групами населення: Ангеліна Карякіна із Суспільного, Андрій Баштовий із The Village, Марічка Паплаускайте з Reporters, Ольга Руденко з Kyiv Post та багато інших.

Структура курсу:

  • 14 освітніх лекцій з відео та короткими конспектами лекцій;
  • 3 інтерв’ю з відомими українськими редакторами й редакторками;
  • Фінальний тест Експерти курсу розібрали реальні медійні кейси і факапи, поділилися власними принципами у висвітленні чутливих тем, а також розповіли про правила, які допомагають їм створювати професійні та етичні матеріали.

«Сьогодні робота медіа з вразливими групами населення, без сумніву, більш розвинена, ніж сім-десять років тому, та до ідеалу ще далеко. Кожен матеріал — невелика цеглинка у стіні, через яку до нас не доберуться гомофобія, ксенофобія та інше мракобісся. Цей онлайн-курс допоможе усвідомити, що завдяки своїй роботі, рано чи пізно, ви можете змінити щось у головах та у країні в цілому», — вважає головна редакторка сайту НВ Юлія МакГаффі.

Онлайн-курс буде корисним і тим, хто лише починає працювати в журналістиці й висвітлювати чутливі теми, так і досвідченим медійникам, які хочуть підвищити свій професійний рівень.

«Онлайн-курс дуже сподобався. Попри те, що я давно працюю з такими темами як експертка, дослідниця, авторка, тож теоретично обізнана, мені дуже було корисно послухати про практичний досвід, журналістські фішки, пошук тем, навіть якісь проколи і проблеми, ще раз пригадати базові знання про те, як говорити про різноманіття й інших», — розповідає дослідниця культури і літератури, журналістка Христина Семерин.

Онлайн-курс безкоштовний і відкритий для всіх.

Реєстрація — за посиланням: https://journalismoftolerance.tilda.ws/members/signup/group/te5dzdjirhd4s3g-group-1

ГО «Media Development Foundation» реалізує проєкт «Журналістика толерантності» за підтримки проєкту «USAID» «Демократичне врядування у Східній Європі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду