Хочете придбати авто з Європи? Стережіться проблем з дисками

Хочете придбати авто з Європи? Стережіться проблем з дисками

28 Травня 2021
1211
28 Травня 2021
11:40

Хочете придбати авто з Європи? Стережіться проблем з дисками

1211
Хочете придбати авто з Європи? Стережіться проблем з дисками
Хочете придбати авто з Європи? Стережіться проблем з дисками

В березні 2021 року в Україні імпорт вживаних автомобілів з Європи, США та інших країн збільшився у 1,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. А нещодавно прийнятий закон про пільгове розмитнення авто гарантує, що зовсім скоро ринок наповниться європейськими авто з українськими номерами.

Чим це загрожує звичайному споживачу, читайте у матеріалі.

Більш ніж половина експортованих машин — кросовери, позашляховики та авто преміум-класу. І дуже велика кількість серед них відновлена після ДТП. Тут є декілька серйозних нюансів. 

При покупці авто найчастіше звертають увагу на двигун та ходову систему. І навіть при професійному допродажному огляді на СТО ніхто ніколи не розбортовує колеса. Ба навіть прохання зняти колеса для перевірки буде звучати дивно. І саме диски часто стають неприємним сюрпризом для новоспечених власників авто. 

Можливі наступні проблеми: 

  • Перед продажем якісні та дорогі литі диски можуть замінити на дешеві вживані аналоги. Інколи навіть замінюють оригінали. Для прикладу, диски Ауді в моделях після 2017 року випуску. Тому не зайвим буде подивитися, як виглядають рідні диски авто та запитати, коли та для чого їх змінювали. Якщо диски міняли нещодавно, на кріпленнях будуть свіжі подряпини. Звертайте на це увагу.
  • Ви не знаєте, який стиль водіння був у попереднього власника. Навіть якщо зовнішній вигляд дисків досить непоганий, метал накопичує втому. Диски старші за 5 років варто окремо перевірити на шиномонтажі. Навіть незначна тріщина чи скол може стати причиною руйнування диску в дорозі та ризику ДТП.
  • Якщо диски не рідні, ви не знаєте нічого про якість встановлених запчастин. Це може бути найдешевші китайські диски як підробка відомого бренда. Вони можуть виглядати чудово, проте через кілька місяців поліровка зійде та вилізе кільканадцять питань, що прийдеться вирішувати вже вам. 

Комплексна та максимально детальна діагностика перед покупкою авто вартує не дешево. Вона вимагає згоди власника, часу та СТО, які вміють таку діагностику проводити. Адже це не звичайний комп’ютерний аналіз чи огляд на підйомнику. Проте при вартості машини від 20 000 доларів воно того варте.

Ви не просто дізнаєтеся усі нюанси авто, а навіть одна навіть згода та таку діагностику може багато розповісти про власника та машину. У більшості випадків це виявляється зайвою мірою, але в деяких випадках дозволяє виявити вкрай серйозні проблеми авто до того, як вони вплинуть на вас та ваших близьких. 

А якщо ви вже придбали «європейця» чи «американця», то заїдьте на шиномонтаж та перевірте диски. Зайвим це точно не буде. І при найменшій підозрі замовте дійсно якісні та сертифіковані диски на avtodiski.net.ua. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду