Портал «Коментарі» – перше медіа України, яке приєдналося до Глобального договору ООН

Портал «Коментарі» – перше медіа України, яке приєдналося до Глобального договору ООН

12 Травня 2021
759
12 Травня 2021
17:30

Портал «Коментарі» – перше медіа України, яке приєдналося до Глобального договору ООН

759
Видання «Коментарі» перше та поки що єдине серед ЗМІ України стало учасником Глобального договору ООН
Портал «Коментарі» – перше медіа України, яке приєдналося до Глобального договору ООН
Портал «Коментарі» – перше медіа України, яке приєдналося до Глобального договору ООН

Портал «Коментарі», який входить до видавничої групи «Масаві», став учасником Глобального договору ООН в Україні, зробивши значний крок у напрямі сталого розвитку. Наразі це перше та поки що єдине медіа в Україні, яке приєдналося до цього Договору.

Ставши учасником Глобального договору ООН, портал «Коментарі» зобов'язався дотримуватися 10 Принципів у чотирьох основних напрямах: захист прав людини, трудові відносини, охорона навколишнього середовища та протидія корупції.

 Серед найближчих планів порталу «Коментарі» у рамках співпраці:

- створення окремого розділу, де буде висвітлюватися тема сталого розвитку та пов’язані з цим напрямом проблеми;

- ініціювання щорічної премії «Екобренд року» за такими номінаціями: «Екоофіс», «Екотуризм», «Екоівент», «Екофуд», «Екостайл»;

- забезпечення інформаційної підтримки підприємствам, які поставили для себе за пріоритет принципи сталого розвитку та захист навколишнього середовища;

- проведення круглих столів для актуалізації уваги до цієї проблематики.

Команда порталу продовжить працювати над досягненням 17 цілей сталого розвитку, визначених ООН. Серед них:

- забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці,

- гендерна рівність, розширення прав і можливостей усіх жінок,

- сприяння поступальному, всеохоплюючому та сталому економічному зростанню, повній і продуктивній зайнятості та гідній праці для всіх,

- скорочення нерівності всередині країни, - перехід до раціональних моделей споживання і виробництва,

- боротьба зі зміною клімату та його наслідками,

- побудова миролюбного й відкритого суспільства в інтересах сталого розвитку,

- активізація роботи в рамках Глобального партнерства в інтересах сталого розвитку.

Портал «Коментарі» офіційно затвердив себе як соціально відповідальну компанію, яка забезпечує дотримання прав людини, а також виконує основні положення Міжнародної організації праці та дотримується принципів екологічного права.

Як відомо, у 2015 році всі 193 члени Організації Об’єднаних Націй ухвалили план досягнення спільного кращого майбутнього. Наступні 15 років спільними зусиллями учасники обіцяють долати бідність, боротися з нерівністю і несправедливістю та захищати нашу планету.

17 Цілей сталого розвитку визначають спільне бачення того, куди має рухатися світ. Реалізація цих амбіцій потребує безпрецедентних зусиль усіх секторів суспільства. І бізнес має відіграти надзвичайно важливу роль у цьому процесі.

Нагадаємо, що Мережа Глобального договору ООН в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact (Глобального договору Організації Об’єднаних Націй). Це особлива ініціатива Генерального секретаря ООН і найбільша у світі асоціація корпоративно відповідального бізнесу, яка закликає компанії вибудовувати свою діяльність і стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі Десяти універсальних принципів у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду