Ре-візія історії: російська історична пропаганда і Україна

21 Жовтня 2019
242
21 Жовтня 2019
13:37

Ре-візія історії: російська історична пропаганда і Україна

242
«Ре-візія історії» – це аналіз ключових наративів російської пропаганди щодо української історії, а також відповідь українських істориків на ці наративи.
Ре-візія історії: російська історична пропаганда і Україна

Виявлення наративів було здійснено через аналіз даних – передусім російського сегменту інтернету. Для цього були використані нейронні мережі та інші засоби машинного навчання.

Книга містить шість головних наративів, з відповідними меседжами та підмеседжами, які показують, як Росія перетлумачує українську історію, аби виправдати свою військову агресію. Книга також містить відповідь українських істориків на ці наративи та меседжі: аналіз експертів проекту “LikБез: Історичний фронт” та розмову з відомим українським істориком та інтелектуалом Ярославом Грицаком.

Завантажити книгу можна тут. Скоро вона буде доступна в інших форматах.

Це дослідження підготувала ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проєкту «Громадська синергія» під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду