Народний депутат Володимир Стретович вступився за журналіста Бойка

23 Квітня 2004
581
23 Квітня 2004
14:34

Народний депутат Володимир Стретович вступився за журналіста Бойка

581
Народний депутат Володимир Стретович вступився за журналіста Бойка
Сьогодні під час ранкового засідання Верховної Ради було оголошено запит Володимира Стретовича до Генерального прокурора України щодо перевірки фактів переслідування, незаконного затримання, арешту, притягнення до кримінальної відповідальності журналіста Володимира Бойка і застосування до нього незаконних заходів слідства посадовими особами правоохоронних і судових органів Донецької області.

Сьогодні ІМІ повідомив, що термін перевірки факту побиття правоохоронцями журналіста Володимира Бойка в залі Калінінського районного суду міста Донецька продовжено ще на п”ять днів. Про це сьогодні кореспонденту ІМІ повідомив слідчий з особливо важливих справ прокуратури міста Донецька Василь Байрачний.

Після вивчення всіх зібраних матеріалів пан Байрачний пообіцяв надати детальнішу інформацію з цього приводу на початку наступного тижня.

Нагадаємо, як повідомив ІМІ журналіст Володимир Бойко, 9 квітня 2004 року він був побитий працівниками міліції в залі засідань Калінінського районного суду м. Донецька. Бойко також передав копію медичної довідки Донецької обласної клінічної травматологічної лікарні, яка засвідчила в нього численні тілесні ушкодження.Бойко планував підготувати репортаж про розгляд у Калінінському районному суді обласного центру кримінальної справи, порушеної проти керівника корпункту “Свободи” в Донецькій області Михайла Халаджі. До кримінальної відповідальності підполковник міліції у відставці Михайло Халаджі був притягнутий після того, як розповів у своєму в інтерв’ю газеті “Остров” про бізнес, на думку підполковника, найближчого оточення генерального прокурора України Геннадія Васильєва, який пан Халаджі визначив як кримінальний.

За інформацією журналіста, узнавши про черговий приїзд пана Бойка, суддя Карпушова перед початком засідання 9 квітня 2004 року викликала двох міліціонерів та наказала викинути кореспондента з зали судових засідань. Оскільки жодного процесуального документа з цього приводу суддя не винесла й нічим свого розпорядження не мотивувала, журналіст відмовився покидати залу засідань, пояснивши, що він виконує редакційне завдання, до того ж процес є відкритим. Тоді за вказівкою судді Карпушової та помічника прокурора м. Донецька Нос, яка також була присутня в суді, працівники міліції побили Бойка прямо в залі. Натомість, Голова Калинінського місцевого суду Донецька Володимир Ушенко в інтерв’ю ІМІ спростував інформацію журналіста Володимира Бойка про те, що 9 квітня журналіст був побитий працівниками міліції в залі засідань суду.

За словами Володимира Ушенка, Володимир Бойко не заявляв клопотання про дозвіл користуватися засобами для аудіозапису.

Негайно після інциденту Володимир Бойко звернувся до прокуратури Донецької області з вимогою порушити за цим фактом кримінальну справу за ознаками ст. 171 КК України (перешкоджання законній журналістській діяльності). Для проведення дослідчої перевірки виділено двох слідчих міської прокуратури, які прийняли заяву про порушення справи.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду