30 березня – оголошення короткого списку номінантів на здобуття премії Drahomán Prize 2020 року

30 березня – оголошення короткого списку номінантів на здобуття премії Drahomán Prize 2020 року

26 Березня 2021
2850
26 Березня 2021
09:39

30 березня – оголошення короткого списку номінантів на здобуття премії Drahomán Prize 2020 року

2850
Премія Drahomán Prize – відзнака для перекладачів з української мови на мови світу.
30 березня – оголошення короткого списку номінантів на здобуття премії Drahomán Prize 2020 року
30 березня – оголошення короткого списку номінантів на здобуття премії Drahomán Prize 2020 року

30 березня о 14.00 в Українському кризовому медіацентрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться пресконференція, під час якої буде оголошено імена фіналістів премії Drahomán Prize 2020 року.

Премія Drahomán Prize – відзнака для перекладачів з української мови на мови світу, заснована 2020 року Українським інститутом, Українським ПЕН та Українським інститутом книги.

Вона покликана підтримати і відзначити перекладачів з української мови на мови світу і вручається за високу перекладацьку майстерність та внесок у промоцію української літератури за кордоном. 2020 року на здобуття премії Drahomán Prize були номіновані 27 перекладачів, які перекладають з української на англійську, польську, німецьку, італійську, французьку, португальську, чеську, сербську, болгарську, македонську, грецьку та арабську мови.

Географія конкурсу мала глобальний характер: заявки надійшли з 14 країн, серед яких – Німеччина, Франція, Велика Британія, Польща, Чехія, Італія, Сербія, Греція, Болгарія, Північна Македонія, США, Австралія, Бразилія, Ліван. Найбільше зголошень надійшло від закордонних видавництв, дипломатичних представництв України в різних країнах світу та наукових інституцій.

У пресконференції візьмуть участь:

  • Володимир Шейко – генеральний директор Українського інституту, член Капітули Премії;
  • Олександра Коваль – директорка Українського інституту книги, членкиня Капітули Премії;
  • Тетяна Терен – виконавча директорка Українського ПЕН, координаторка роботи Капітули Премії;
  • Валентина Стукалова – менеджерка книжкових та інтелектуальних проєктів Французького інституту, членкиня Капітули Премії.

Модеруватиме подію літературознавиця, журналістка, есеїстка Тетяна Огаркова.

Онлайн-трансляцію заходу українською та англійською мовами можна буде дивитися на Facebook-сторінках Українського інституту, Українського ПЕН, Українського інституту книги та Українського кризового медіацентру.

Український інститут – державна інституція в сфері управління Міністерства закордонних справ України. Місія Українського інституту – зміцнення міжнародної і внутрішньої суб’єктності України засобами культурної дипломатії. Ми налагоджуємо міжнародні культурні зв’язки між людьми та інституціями і створюємо можливості для взаємодії українців зі світом.

Український ПЕН – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських інтелектуалів – письменників, журналістів, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників, культурних менеджерів. Налічує 130 членів і є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН. Є співзасновником Премій імені Василя Стуса, імені Юрія Шевельова та імені Георгія Ґонґадзе.

Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду