Створюємо ідеальну посмішку за допомогою вінірів і вчимося за ними доглядати

30 Січня 2021
1850
30 Січня 2021
10:00

Створюємо ідеальну посмішку за допомогою вінірів і вчимося за ними доглядати

1850
Як доглядати за вінірами? Все, що потрібно знати про життя з вінірами
Створюємо ідеальну посмішку за допомогою вінірів і вчимося за ними доглядати

Посмішка може обеззброїти. Ділова зустріч або побачення — вона ваш надійний союзник. Однак про цю зброю можна забути, якщо її стан не ідеальний. Сучасна стоматологія (як домашня, так і професійна) пропонує безліч способів підтримати здоров’я і красу зубів: різноманітні за складом зубні пасти, флоси, ополіскувачі, електричні щітки, чистка зубів ультразвуком у Києві, професійне відбілювання.

p9R1Y22feW5tTXeiv_5eQ6kRE8VDBIHh8zoU3FBWAc26vGUJuhvKzmk1Ws-QQBbWROgcSSlktRlnUjj3UbcjwR9CQjv2lnLCxoQFBljbU_GuktrAe94geu_neT4EdPCKEMMGLHsS

Попри ретельне піклування, іноді трапляються неприємності, яким вам не під силу запобігти: карієс у важкодоступних місцях, на бокових поверхнях зубів, де його складно помітити, запалення нерва у здоровому зубі, який доводиться «відкривати», механічні пошкодження внаслідок травм — сколювання, тріщини. Особливо прикро, коли такі негаразди трапляються на самому видному місці — передніх зубах. Тут без реставрації ніяк.

Нова «емаль» для пошкодженого зуба

Для реконструкції передніх зубів стоматологи пропонують використовувати вініри — надтонкі пластини, якими накривають зубну поверхню, наче новою емаллю. Водночас сучасні технології дають змогу зробити вінір настільки тонким, а обточування зуба настільки мінімальним, що природна емаль зберігається. На сайті клініки Porcelain можна більше дізнатися про те, як це відбувається.

q_j6qq8zcctRw5JaKtalUc9xrGgTHQbnDRp-TYspFB_cC7ELUgUi0l2McdxMMHVB2tDZn5Yjjp1KLFCTpGqe078UmvH3ocRtXBYbr1uNs-783VcqMeXi4XGu_ezHH_Jy1emQ9vU4

Однак невдоволення власною посмішкою буває і за відсутності проблем зі здоров’ям:

  • темний або нерівномірний колір емалі;
  • нерівні краї різців;
  • проміжки між зубами;
  • непропорційні за формою зуби;
  • незначна кривизна зубного ряду;
  • потемнілі пломби.

Вініри допомагають виправити всі ці недоліки.

Життя з вінірами

Вініри — це конструкції на 10 років життя. Тому треба навчитися з ними співіснувати. Секретів насправді немає. Чистити їх слід, як звичайно ви чистите зуби — двічі на день, ретельно, з використанням зубної нитки (а ліпше іригатора).

UlYBjYEyz4CmPoxef5fvyaW_J5ZJv2i36z0FBvJUfbve4fohAfPRP1QXq3DqxKLyuYOamUq1HjA--OHniwaETenyNSXwGCN7X7FvlWj6qSWb9I_xfBilgLqa2-9KTuSExtwragjk

Вініри захищають, однак не зміцнюють емаль, тому після їх встановлення не слід розколювати зубами горіхи або відкорковувати пляшки з улюбленим напоєм. Лузати насіння теж не рекомендується. Хоча всього цього варто уникати, навіть якщо ви не встановлювали вініри.

Приємним бонусом після встановлення високоякісних керамічних вінірів буде те, що вони не змінюють колір, стійкі до харчових барвників. Завдяки гладкій поверхні на них довго не накопичується зубний наліт і камінь. Та це не означає, що про професійне чищення слід забути. Відвідувати стоматолога потрібно постійно, профілактику потрібно проводити кожні півроку. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду