Спільна місія ІМІ та КНМП розслідує причину загибелі мелітопольського журналістаimi

26 Березня 2004
736
26 Березня 2004
18:04

Спільна місія ІМІ та КНМП розслідує причину загибелі мелітопольського журналістаimi

736
Спільна місія ІМІ та КНМП розслідує причину загибелі мелітопольського журналістаimi
25-26 березня 2004 року ІМІ та Київська незалежна медіа профспілка проводять незалежне журналістське розслідування причин загибелі мелітопольського журналіста Володимира Карачевцева. Нагадаємо, 37-річний військовий пенсіонер виконував обов’язки заступника головного редактора рекламно-інформаційного тижневика “Курьер”.

Газета “Факти и коментарии” 17 грудня 2003 року, у статті “Правоохранители считают его гибель ... несчастным случаем” оприлюднили думку тодішнього прокурора міста: “По словам прокурора Мелитополя Леонида Василенко, признаков насильственой смерти журналиста не обнаружено, не установлено и фактов угроз в адрес погибшего. Обстановка в его квартире не была нарушена, ключи лежали на привычном месте. По всей видимости, Владимир, проходя мимо холодильника старой модели, зацепился свитером за его ручку, считает прокурор. Между тем прокурор Мелитополя, ислючив возможность самоубийства журналиса, основной версией его смерти считает...несчастній случай.”

Редакція газети “Курьер”, за даними газети “Аргументи і факти”, проводила власне розслідування.

Офіційна версія - нещасний випадок..., яку сам колишній прокурор ставить під сумнів. Саме ці обставини зумовили виїзд місії до міста Мелітополь.

Нагадаємо, що за результатами судово-медичної експертизи смерть настала від механічної асфіксії.

25 березня 2004 року група журналістів зустрілась з виконуючим обов’язки прокурора Олександром Коноплянко. За його словами, причина загибелі журналіста - нещасний випадок. Очевидно, так вважає не тільки він. Прокуратурою міста Мелітополь була винесена постанова про відмову у порушенні кримінальної справи.

Обласна прокуратура направила справу на додатковий розгляд.

На відміну від прокурора, колишня дружина та сестра покійного не можуть погодитись з такою версією і впевнені, що мають всі підстави для сумнівів.

14 грудня 2003 року вранці у квартирі батька журналіста колишня дружина Володимира Карачевцева Зінаїда знайшла труп журналіста.

За її словами, Володимир лежав біля холодильника, головою до нього, тобто перпендикулярно, обличчям донизу, руки під груддю.(В прокуратурі членам місії показували фото, де тіло покійного було перевернуто обличчям догори). Дверцята холодильника були привідчинені. Невідомо за яких обставин вони відчинились, оскільки продуктів в ньому не було, а пусті холодильники тримають незакритими. Версія, що він зачепився коміром свого светра за ручку холодильника, яка знаходиться на висоті приблизно 70 см., сумнівна, оскільки положення тіла було б іншим.

Сестра журналіста вказує, що бачила в квартирі три стакани. Ця обставина дає можливість припустити, що в квартирі в той трагічний вечір міг бути хтось ще.

Зустрічі журналістів місії продовжуються сьогодні. Про результати своєї роботи, висновки та спостереження вони розкажуть на сторінках нашого сайту.

Члени місії планують зустрітись зі слідчим, редактором тижневика “Курьер” Ігорем Єніним, колективом, мером міста, судовими експертами, родиною загиблого, друзями, героями останніх публікацій Володимира Карачевцева.

imi

Читайте також:

ІМІ та Київська медіа-профспілка проведуть власне розслідування загибелі Володимира Карачевцева
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду