Суд тимчасово припинив дію вироку проти польського журналіста Анджея Марекаimi

24 Березня 2004
691
24 Березня 2004
15:45

Суд тимчасово припинив дію вироку проти польського журналіста Анджея Марекаimi

691
Суд тимчасово припинив дію вироку проти польського журналіста Анджея Марекаimi
Учора суд міста Щецін виніс рішення у справі журналіста та головного редактора тижневика Анджея Марека. Його статтю про зловживання службовим положенням урядовцем мерії, яка вийшла в його газеті “Wiesci Polickie”, визнали наклепом. ІМІ вже повідомляв, що Марека засудили до трьох місяців ув”язнення. Позавчора колеги в Варшаві розпочали акцію протесту проти неправомірного та жорстокого вироку, замкнувшись в клітці для тигра, яку встановили перед парламентом. Схоже, що протест подіяв. Так чи інакше, суд вирішив припинити дію запобіжного заходу протягом півроку. Адвокат журналіста звернувся до президента Квасневського, зауваживши, що жінка Марека вагітна з великим ризиком ускладнень.

Тим часом, Омбудсмен Анджей Золл подав касацію до Верховного суду. Рішення очікується 2 квітня. Та Олександр Кваснєвський заявив пресі, що не має нічого проти помилування Марека, але необхідно дочекатися остаточного рішення суду.

imi
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду