В Українi полiтичної цензури немає, заявляє Чижinterfax

18 Березня 2004
658
18 Березня 2004
12:47

В Українi полiтичної цензури немає, заявляє Чижinterfax

658
В Українi полiтичної цензури немає, заявляє Чижinterfax
Глава Державного комiтету з телебачення i радiомовлення Iван Чиж запевнив iноземних дипломатiв у тому, що в Українi заборонена цензура i будь-яке нав'язування програмної полiтики засобам масової iнформацiї.

Про це вiн заявив у середу у Києвi, виступаючи перед представниками дипкорпусу, акредитованого в Українi.

Коментуючи питання про "темники", I.Чиж наголосив, що Держтелерадiо нiколи i жодним чином не нав'язував iнформацiю якому-небудь комерцiйному, державному або самостiйному каналу, або ЗМI, i "не буде цим займатися".

"Така упередженiсть використовується для створення специфiчного iмiджу України у цiй галузi (iнформацiйної – IФ), а фактично, як конкурентна боротьба проти держави з використанням iнформацiйних технологiй", - сказав I.Чиж.

Водночас, наголосив вiн, коли до того або iншого телеканалу надходить iнформацiя про ту або iншу подiю, канали "мають право самi вибирати, ставити чи не ставити цю iнформацiю".

I.Чиж також нагадав, що в Українi прийнято мораторiй на перевiрки i закриття ЗМI на час президентської кампанiї. "Це дуже серйозний сигнал про довiру владi", - сказав вiн.

Водночас за його словами, сьогоднi в будь-якому конфлiктi, в якому задiяно ЗМI, намагаються звинуватити владу. "Кожний конфлiкт iз законом, коли та або iнша радiостанцiя не хоче повертати борги або перiод її лiцензiї закiнчується, подається в iнтерпретацiї, неначе влада там присутня, що це все iнспiроване владою. Це абсурд. Це абсолютно не вiдповiдає дiйсностi", - запевнив дипломатiв I.Чиж.

Пiд час зустрiчi з дипломатами глава Нацради з питань телебачення i радiомовлення Борис Холод також запевнив їх, що Україна надає рiвнi можливостi для роботи будь-яким iноземним компанiям. Для цього вiн навiв такi цифри: Бi-Бi-Сi на даний момент працює у восьми регiонах, "Нiмецька хвиля" - в чотирьох, радiо "Свобода" - в Сiмферополi, Тернополi й низцi iнших регiонiв, "Голос Америки" - в п'яти регiонах, Мiжнародний канадський радiомовний канал також працює на частотi нацiональної радiокомпанiї.

interfax
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду