Міжнародний інститут преси звернувся до Кучми з приводу утисків ЗМІ в УкраїніІМІ

10 Березня 2004
747
10 Березня 2004
11:11

Міжнародний інститут преси звернувся до Кучми з приводу утисків ЗМІ в УкраїніІМІ

747
Міжнародний інститут преси звернувся до Кучми з приводу утисків ЗМІ в УкраїніІМІ
Міжнародний інститут преси (IPI) занепокоєний пригніченням незалежних засобів масової інформації напередодні президентських виборів в Україні. З такою заявою організація, яка об’єднує журналістів зі 120 країн, звернулася до президента України Леоніда Кучми.

За словами радника Інституту з питань свободи преси в Європі і країнах колишнього СРСР Діани Орлової, ситуація перед виборами гіршає. «Було декілька атак на журналістів. Вчинено напад на редактора інтернет-видання «Україна кримінальна» Олега Єльцова, в якого стріляли у Києві. У січні була закрита газета «Сільські вісті». Ми маємо підстави вважати, що це було мотивоване політично. Сергій Шолох, який був директором радіо «Континент», виїхав з України. Загинув Георгій Чечик, директор одного з приватних полтавських телеканалів. Він загинув в автомобільній катастрофі, але його колеги кажуть, що це не була звичайна аварія», - заявила Орлова.

Штаб-квартира Міжнародного інституту преси знаходиться у Відні. Навесні 2001 роки МІП проводив третю експертизу "плівок Мельниченка".

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду