Види кавоварок: функції, переваги та особливості

Види кавоварок: функції, переваги та особливості

23 Жовтня 2020
1211
23 Жовтня 2020
14:16

Види кавоварок: функції, переваги та особливості

1211
Види кавоварок: функції, переваги та особливості
Види кавоварок: функції, переваги та особливості

Любителі кави по достоїнству оцінять кавоварку на кухні. Свіжозварена кава вранці зарядить енергією і подарує бадьорість. Розглянемо в статті основні функції, особливості та переваги різних видів кавоварок.

Характеристики та види кавоварок

Кожен сорт кави готується в певних умовах та при певному температурному режимі. Також вкуси індивідуальні, тому кавоварку можна вибирати доволі довго. Кожен вид пристроїв для приготування кави має свої переваги.

Розглянемо основні види кавоварок:

  • гейзерна;
  • джезва;
  • френч-пресс;
  • ріжкова;
  • крапельна;
  • капсульна.

Гейзерна модель працює за рахунок парового тиску. В процесі приготування з молотої кави апарат витягує ефірні масла, які неймовірно насичують напій. Гейзерний тип кавоварок складається з ємності для заповнення води та ємності для готового напою. Між ними встановлюється невелика ємність-фільтр, в яку засипають мелену каву. Коли пристрій нагрівається, то вода випаровується через фільтр, насичуючись ароматом мелених кавових зерен.

Джезва або турка носить інший характер приготування напою. Вона має конічну форму з широким дном та вузьким горлечком. В неї розміщують дрібно мелені зерна та заливають водою. Турку ставлять на вогонь, не доводячи до кипіння.

Крапельний тип працює за рахунок скляної колби, в яку заливається вода. У фільтр конусної форми засипається мелена кава. Коли вода нагрівається, то проходить через фільтр, де заварюється напій, а потім краплями стікає до низу в кавник. Готовий напій в кавнику автоматично підігрівається після приготування. Цей тип техніки має систему захисту «крапля-стоп», тому кавник можна висунути на декілька хвилин, щоб налити каву. Деякі моделі мають автоматичне вимкнення.

Переваги кавоварок

Справжні любителі кави обирають натуральний напій з мелених зерен, аромат та смак якого не зрівняти з розчинним кавовим напоєм. У кожного типа техніки для приготування кавових напоїв є свої індивідуальні переваги.

В турках можна швидко приготувати смачну каву своїми руками.  Гейзерна модель має простий процес приготування та неймовірно насичений аромат. Крапельні моделі також мають простий процес приготування кави. Скляний кавник дає можливість слідкувати за процесом приготування.

Автоматична кофеварка включає повний цикл приготування кави. Вона автоматично перемелює зерна, розподіляє їх до блоків та заварює їх. Цей тип техніки використовують у ресторанах, кафе та кав’ярнях. Принцип роботи та приготування кави в автоматичних моделях схожий на роботу гейзерних та комбінованих моделей.

*Матеріал опубліковано на правах реклами
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду