БЮТ вимагає Януковича, Білоконя і Васильєва відзвітуватися про свободу ЗМІУП

5 Березня 2004
511
5 Березня 2004
14:32

БЮТ вимагає Януковича, Білоконя і Васильєва відзвітуватися про свободу ЗМІУП

511
БЮТ вимагає Януковича, Білоконя і Васильєва відзвітуватися про свободу ЗМІУП
Верховна Рада України направить запит генеральному прокурору і голові Держкомітету з питань зв'язку й інформатизації, що стосується перешкоджання роботі радіостанції "Континент".

Відповідний запит члена фракції "Наша Україна" Миколи Томенка в п'ятницю оголосив голова Верховної Ради Володимир Литвин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час фракція БЮТ вимагає в п'ятницю заслухати інформацію прем'єр-міністра України Віктора Януковича, міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя, а також генерального прокурора Геннадія Васильєва про ситуацію з засобами масової інформації в країні.

Виступаючи з парламентської трибуни в п'ятницю, член фракції БЮТ Олександр Турчинов підкреслив, що сьогодні в Україні "відбувається неприкрите цинічне настання на демократію і свободу слова".

Турчинов нагадав, що закриті радіо "Свобода", газета "Сільські вісті", радіо "Континент". За словами депутата, можуть закрити 5-ий канал.

"Знову пролилася кров журналістів", - підкреслив депутат, нагадавши про недавню катастрофу, у якій загинув директор Полтавської телерадіокомпанії "ЮТА" Георгій Чечик.

"Усе це - декорації для проведення по сценарію, розробленому на Банковій так званої конституційної реформи", - сказав він.

Депутат підкреслив, що фракція БЮТ вимагає негайно припинити настання на волю слова, а також відновити трансляцію всіх закритих радіостанцій.

Фракція також вимагає негайно заслухати інформацію прем'єр-міністра Януковича з цього приводу, а також міністра внутрішніх справ і генерального прокурора.

"Ніяка пропорційна система (виборів - ИФ) не врятує демократію в Україні, якщо ми з вами не захистимо волю слова", - заявив Турчинов.

Як повідомлялося, у середу мовлення "Континенту" було перервано, а радіопередавач конфіскований. За даними представників радіостанції, при конфіскації радіопередавача було пред'явлене розпорядження про усунення порушень законодавства в сфері використання радіочастот.

Радіо "Континент" мовить на хвилі 100,9 FM, ретранслює передачі радіостанцій Бі-Бі-Сі, "Голос Америки", "Німецька хвиля". У 2001-2002 році у "Континенту" виникали проблеми з владою по ліцензії на право віщання на частоті 100,9 FM

Парламент також направить запит члена фракції Блоку Юліи Тимошенко Степана Хмари генеральному прокурору, главі комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин стосовно розслідування кримінальної справи, зв'язаного з торгівлею людськими органами і дітьми в Харкові.

У запиті також піднімається питання про забезпечення безпеки глави Всеукраїнської асоціації багатодітних родин Тетяни Захарової, яка передала в Європарламент матеріали про зникнення дітей у пологових будинках. Цей запит пов'язаний з оприлюдненням генералом СБУ Валерієм Кравченком документів з цього приводу.

Верховна Рада також направить запит члена фракції БЮТ Григорія Омельченко до прем'єр-міністра України.

Депутат пропонує створити урядову комісію для вивчення обставин нецільового використання державних бюджетних коштів і фактів зловживань службовим становищем посадовими особами Міністерства палива й енергетики і ужити відповідних заходів реагування на ці порушення.

Буде спрямований запит члена фракції "Наша Україна" Івана Стойко до начальника головного керування Державної служби у відношенні порушення головою Центвиборчкому Сергієм Ківаловим статті 10 Конституції України (визначає, що в Україні державною мовою є український) і рішення Конституційного суду про використання державної мови.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду