"5 канал" та "Радіо "Свобода" звертають увагу західних дипломатів на проблеми зі свободою слова в Україні

29 Лютого 2004
504
29 Лютого 2004
09:58

"5 канал" та "Радіо "Свобода" звертають увагу західних дипломатів на проблеми зі свободою слова в Україні

504
"5 канал" та "Радіо "Свобода" звертають увагу західних дипломатів на проблеми зі свободою слова в Україні
У Німецькому посольстві 27 лютого відбулася зустріч менеджменту "5 каналу", керівників української служби "Радіо "Свобода", народного депутата України, члена фракції "Наша України" Романа Зварича з представниками посольств країн Європейського Союзу, Канади та США.

Йшлося про проблеми зі свободою слова, політичний та економічний тиск влади на незалежні, об'єктивні медіа.

Зокрема, в деталях було роз'яснено правові казуси, через які "5 канал" намагаються посадити на податковий та ліцензійний "гачок".

"Радіо "Свобода" з 50 років свого мовлення українською лише 10 останніх не мало проблем з поширенням своїх програми аж до останнього часу.

Було закцентовано увагу на тих аспектах, які вимагають особливої уваги міжнародної спільноти, оскільки свобода слова - засаднича річ для розбудови демократичного громадянського суспільства.

Водночас наголошувалося на непорушності принципів роботи "5 каналу" відповідно до угоди, підписаної 10 червня про невтручання власника у редакційну політику.

Від неділі, 29-го лютого, "Радіо "Свобода" та "5 канал" втілюватимуть спільний проект "Час пік", що покликаний забезпечити максимальний суспільний діалог із залученням сторін з різною точкою зору та безпосередньою участю глядачів, які можуть долучатися до дискусії через телефон.

Учасники зустрічі запевнили, що на кожен крок тиску буде адекватна відповідь, адже як "5 канал", так і "Радіо "Свобода" є одними з невеличких острівців вільного слова, що лишилися в Україні.

Особлива роль - глядачів та слухачів, які готові на моральну та матеріальну підтримку.

Незабаром буде названо спеціальний розрахунковий рахунок, на котрий прихильники "5 каналу" можуть зробити пожертву на розвиток єдиного в Україні об'єктивного телеканалу.

З регіонів України надходить інформація, що засновано громадський рух "5 канал - народний канал" й готуються акції на захист та підтримку телеканалу.

Інф. "5 каналу"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду