Полтавський медіа-клуб закликає людей протидіяти беззаконню і звертатися до правоохоронних органів , IMI

5 Лютого 2004
534
5 Лютого 2004
17:17

Полтавський медіа-клуб закликає людей протидіяти беззаконню і звертатися до правоохоронних органів , IMI

534
Полтавський медіа-клуб закликає людей протидіяти беззаконню і звертатися до правоохоронних органів , IMI
Комітет із захисту свободи слова при Полтавському медіаклубі заявив про тиск на журналістів у регіоні у тому числі про кримінальне переслідування за професійну діяльність та переконання. У розмові з корреспондентом ІМІ президент Полтавського медіа-клубу Людмила Кучеренко повідомила, що за правління нового губернатора області Олександра Удовиченка ситуація із свободою слова не покращилася, а навпаки – погіршилася.

Нагадаємо, що губернатор Удовиченко обійняв посаду наприкінці серпні 2003 року і обіцяв що зробить усе можливе для покращення ситуація зі свободою слова у регіоні. Під час круглого столу „Влада і преса: діалог чи протистояння” з представниками мас-медіа він „запевнив, що робота інформаційних служб облдержадміністрації буде побудована таким чином, щоб забезпечувати найповніше висвітлення у засобах масової інформації діяльності органів виконавчої влади”, - повідомляв офіційний сайт Полтавської облдержадміністрації.

За рівнем свободи слова у 2003 році Полтавщина посіла 22 місце серед регіонів країни. У зв”язку з цим, а також із випадками катування професійних працівників ЗМІ, які почастішали на Полтавщині комітет разом із правозахисними організаціями вирішив провести громадські слухання про масові катування та нелюдське поводження у правоохоронних органах Полтавської області.

У розмові з кореспондентом ІМІ Людмила Кучеренко розповіла, що організація запропонувала пану Удовиченку закликати людей через ЗМІ комунальної та комерційної форм власності не замовчували факти порушення їх прав, а зверталися до редакцій та Полтавського медіа клубу, які в свою чергу передаватимуть скарги до прокуратури. Проте губернатор запропонував виступати з такою ініціативою тільки ЗМІ комерційної форми власності, оскільки, за словами пані Кучеренко, правоохоронні органи не зможуть розглянути всіх скарг.

Також Людмила Кучеренко повідомила, що Полтавський медіа-клуб вже дав оголошення, в яких закликав читачів протидіяти беззаконню та звертатися до ЗМІ та громадських організацій. Для підготовки громадських слухань із залученням правозахисних організацій Полтавському медіа клубу потрібно буде 2-3 місяці. Людмила Кучеренко наголосила на тому, що у такій справі потрібно діяти спільними зусиллями.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду