З 12 січня зупинив свою діяльність львівський клуб "Лялька"УП

12 Січня 2004
1136
12 Січня 2004
17:00

З 12 січня зупинив свою діяльність львівський клуб "Лялька"УП

1136
З 12 січня зупинив свою діяльність львівський клуб "Лялька"УП
З 12 січня зупинив свою діяльність львівський клуб "Лялька", що належить мистецькому об’єднанню "Дзиґа".

Причиною припинення діяльності клубу є відмова дирекції Львівського обласного театру ляльок у продовжені угоди про співпрацю з Мистецьким об’єднанням "Дзиґа", повідомили в редакції "Львівської газети".

На переконання представників "Дзиґи" відмова у продовженні угоди про співпрацю була вмотивована тиском на дирекцію театру з боку влади, загалом, та державної податкової адміністрації зокрема, яка розпочала у театрі раптову перевірку восени 2003 року.

Зараз "Дзиґа" продовжує пошук приміщень для переселення клубу "Лялька" і цілком ймовірно, що найближчим часом "Лялька" буде мати нову прописку у львівському передмісті – селищі Оброшино.

В будь-якому випадку, каже директор МО "Дзиґа" Маркіян Іващишин, клуб "Лялька" "був важливим для нас, в першу чергу як культурологічний об’єкт, адже поза розважальними функціями клуб "Лялька" є місцем реалізації культурно-мистецьких проектів представників мистецького середовища Львова, України та зарубіжжя. І тому "Лялька" буде завжди!".

Клуб "Лялька" був створений у 1994 році. З часу заснування і до сьогодні в клубі було проведено понад 5 000 тисяч акцій. Серед них музичні проекти, презентації, зустрічі, прес-конференції.

"Лялька" згуртовувала навколо себе відомі музичні формації такі як "Плач Єремії", "Мертвий Півень", "Пікардійська Терція". Така нині відома рок-група як "Океан Ельзи" провела в "Ляльці" свій перший концерт.

Як відомо, у Львові продовжується протистояння між засновниками "Львівської газети" та керівником львівської податкової адміністрації Сергієм Медведчуком. 30 грудня було затримано директора мистецького об'єднання "Дзига", засновника "Львівської газети" Маркіяна Іващишина.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду