Микола Томенко здивований виступом Ігоря Суркіса в ЗМІ у стилі “пахана”

22 Грудня 2003
725
22 Грудня 2003
14:55

Микола Томенко здивований виступом Ігоря Суркіса в ЗМІ у стилі “пахана”

725
Микола Томенко здивований виступом Ігоря Суркіса в ЗМІ у стилі “пахана”
19 грудня кілька засобів масової інформації оприлюднили коментар Президента ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо-Київ" Ігоря Суркіса у відгук на інформацію про те, що голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підготував депутатський запит з вимогою провести перевірку законності будівництва резиденції у закарпатському заповіднику неподалік від села Жденієво Воловецького району Закарпатської області.

"Признаюся, я був здивований нетрадиційним стилем коментаря, – зазначає М.Томенко у своєму зверненні до засобів масової інформації. – Він, скоріше, нагадує висловлювання "пахана" на зоні, аніж впливової і авторитетної в Україні людини, якою є Ігор Рахмільович Суркіс. Тому особисто для мене цілком очевидно, що текст коментаря підготував не шанований в Україні президент провідного футбольного клубу, людина, яка спілкується з дипломатами, знаними в Україні та світі людьми, а хтось інший, хто має значно менше уявлення про культуру мовлення.

У будь-якому разі, я, передусім, хочу заспокоїти Ігоря Рахмільовича: жодного бажання "прибрати до рук чужу власність" у мене немає, як немає й досвіду приватизації державного майна. Це хист сімей Суркісів, Медведчуків та їхніх колег, що добре видно на прикладі того ж Закарпаття. Серед сотень прикладів цьому є й такі, що вже стали класикою "жанру". Нагадаю, зокрема, історію приватизації помічником В.Медведчука за 1 долар Свалявського лісокомбінату.

Я не буду дискутувати щодо кількості вирубаного в Жденієво лісу. Я лише запропонував би І.Суркісу оприлюднити на "дружніх" йому телеканалах "ТЕТ" та "1+1" наявний у мене відеоматеріал про хід будівництва. З цього матеріалу стане зрозуміло, як "відновлюється" ліс у заповідній зоні Закарпаття, в якій кількості залучаються до проведення робіт працівники підприємств державної та комунальної форм власності, а також можна почути думку робітників та народних депутатів України, що були присутні на місці зведення резиденції.

Я також упевнений, що питання законності землевідводу у заповідній зоні Закарпаття, екологічного та іншого обґрунтування будівництва, те, скільки коштів отримав чи отримає бюджет однієї з найбідніших областей України, мають стати предметом пильної уваги та перевірки не тільки з боку народних депутатів та громадськості, а й правоохоронних органів, зокрема Генеральної прокуратури та Державної податкової адміністрації України.

Що ж до турботи Ігоря Рахмільовича про моє здоров’я, раджу йому, передусім, берегти своє. Тим більше, що воно йому знадобиться і, можливо, вже найближчим часом. Зокрема, у зв’язку з тим, що сьогодні вже планується проведення розслідування законності без перебільшення унікального прикладу приватизації Футбольного клубу "Динамо-Київ" та інших об’єктів, до яких мають стосунок сім’ї Суркісів, Медведчуків та їхні колеги.

P.S. У разі, якщо згаданий мною матеріал не буде розміщено у ЗМІ, зокрема, на телеканалі "1+1", я у відповідності з чинним законодавством вимагатиму надання мені можливості поінформувати громадськість про власну позицію, а в разі незадоволення цієї вимоги оскаржуватиму зміст коментаря у судовому порядку. Крім того, згаданий мною відеоматеріал буде передано Генеральній прокуратурі України та іншим правоохоронним органам для проведення перевірки."

Читайте також:

СУРКІС ОЗДОРОВИТЬ "КОМСОМОЛЬСЬКОГО ШНУРКА" ТОМЕНКА ЗАМІСТЬ МЕДВЕДЧУКА



Дача Медведчука на базі "Динамо"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду