12-13 жовтня у Харкові - конференція дописувачів української Вікіпедії «Вікіконференція 2019»

10 Жовтня 2019
1253
10 Жовтня 2019
20:10

12-13 жовтня у Харкові - конференція дописувачів української Вікіпедії «Вікіконференція 2019»

1253
12–13 жовтня у Харкові відбудеться щорічна конференція дописувачів української Вікіпедії «Вікіконференція 2019». Дев’ята конференція вікіпедистів пройде у Бібліотеці Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.
12-13 жовтня у Харкові - конференція дописувачів української Вікіпедії «Вікіконференція 2019»

Протягом двох днів конференції передбачено 20 сесій, присвячених стану та перспективам розвитку онлайн-енциклопедії Вікіпедії, її сестринських вікіпроєктів, а також відбудуться тренінги з покращення технічних навичок у Вікіпедії, Вікіданих та Вікісховищі.

Центральною темою «Вікіконференції 2019» буде подальша стратегія розвитку Вікіпедії та Громадської організації «Вікімедіа Україна», яка займається розвитком та популяризацією проєктів Фонду Вікімедіа в Україні, а також підтримкою спільноти дописувачів цих проєктів.

Учасники «Вікіконференції 2019» також обговорюватимуть як примножити вільні знання, зробити виклад інформації більш системним і неупередженим, як популяризувати проєкти, зокрема у закладах освіти і культури та залучати нових користувачів до них. На Вікіконференції йтиметься й про міжнародний досвід: учасники великої міжнародної зустрічі дописувачів вікіпроєктів зі всього світу – Вікіманії, яка цього року проходила у Стокгольмі, поділяться почутими там ідеями та думками, а також своїми враженнями.

Організатором Вікіконференції є Громадська організація «Вікімедіа Україна», яка є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа і займається популяризацією проєктів Фонду Вікімедіа на території України, найвідомішим з яких є Вікіпедія. Цього року Вікіконференція вже друге проходить у Харкові (вперше у 2012 році) і партнером цьогорічного заходу є ХНЕУ імені Семена Кузнеця, в стінах якого і проходитиме Вікіконференція. Раніше Вікіконференції проходили також у Києві, Львові, Вінниці та Херсоні.

Акредитація журналістів здійснюватиметься на місці за наявністю журналістського посвідчення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду