Фонди перевіряють на предмет iнспiрування ззовнi протестних акцiй в Українi?Iнтерфакс-Україна

11 Грудня 2003
610
11 Грудня 2003
12:24

Фонди перевіряють на предмет iнспiрування ззовнi протестних акцiй в Українi?Iнтерфакс-Україна

610
Фонди перевіряють на предмет iнспiрування ззовнi протестних акцiй в Українi?Iнтерфакс-Україна
Глава правлiння мiжнародного фонду "Вiдродження" Григорiй Немиря вважає, що намiр провести в Українi перевiрку недержавних органiзацiй, що фiнансуються за рахунок iноземних грантiв, ставить за мету формування в українському суспiльствi негативного ставлення до акцiй протесту.

У четвер в iнтерв'ю українськiй службi радiостанцiї "Нiмецька хвиля", коментуючи цю iнiцiативу, Г.Немиря висловив думку, що в українському суспiльствi "намагаються посiяти недовiру i страх i переконати, що будь-який опiр владi iнспiрований ззовнi, iншими країнами".

За його словами, фактично влада знайшла "превентивний засiб i адресувала його виборцям".

Як повiдомлялося, у Верховнiй Радi зареєстрований проект постанови про створення тимчасової слiдчої комiсiї парламенту з питань встановлення фактiв iноземного втручання у фiнансування виборчих кампанiй в Українi через недержавнi органiзацiї, iснуючi на гранти iноземних держав. Автори документа – лiдери п'яти парламентських фракцiй i груп: Петро Симоненко (фракцiя Компартiї), Iгор Шаров (фракцiя партiй ППУ i "Трудова Україна"), Валерiй Пустовойтенко (фракцiя НДП), Юлiя Тимошенко (фракцiя БЮТ) i Микола Гапочка (група "Народний вибiр"). Проект зареєстрований 9 грудня. Вони зазначають, що "фiнансування недержавних органiзацiй, якi iснують на гранти, досягає масштабiв, адекватних прямому втручанню у внутрiшнi справи України". Депутати вважають доцiльним перевiрити вiдповiднiсть статутної i практичної дiяльностi тих добродiйних фондiв, центрiв, програм розвитку, якi iснують за рахунок видiлення грантiв, з точки зору дотримання законодавства України.

Iнтерфакс-Україна

Читайте по темі:

Депутати пропонують створити слідчу комісію для перевірки грантових організацій з фактів фінансування виборчих кампаній в Україні
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду