Профільний комітет ВР ухвалив рішення про винесення на перше читання законопроекту "Про моніторинг телекомунікацій"УНІАН

10 Грудня 2003
534
10 Грудня 2003
19:43

Профільний комітет ВР ухвалив рішення про винесення на перше читання законопроекту "Про моніторинг телекомунікацій"УНІАН

534
Профільний комітет ВР ухвалив рішення про винесення на перше читання законопроекту "Про моніторинг телекомунікацій"УНІАН
Комітет ВР з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку ухвалив сьогодні рішення про винесення на перше читання законопроекту "Про моніторинг телекомунікацій".

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосувала більшість членів комітету. «Проти» проголосували 7 народних депутатів - Юрій ЛУЦЕНКО, Євген ЧЕРВОНЕНКО та ін.

Серед заперечень противників внесення законопроекту на перше читання, зокрема, було заперечення Ю.ЛУЦЕНКА проти визначеного законопроектом фінансування створення системи моніторингу за рахунок операторів. На його думку, на створення такої системи повинні використовуватися лише бюджетні кошти.

На думку голови комітету Валерія ПУСТОВОЙТЕНКА, із завданням фінансування такої системи можуть цілком впоратися й оператори: "Вони у нас не такі вже бідні", - відзначив В.ПУСТОВОЙТЕНКО.

Висловлено до законопроекту й ряд інших зауважень, пов'язаних з порядком моніторингу, визначенням об'єктів моніторингу тощо. Зокрема, Ю.ЛУЦЕНКО запропонував чітко визначити вимоги до ініціатора процедури прослуховування, причин і обгрунтувань такого прослуховування, до персоналізації прослуховувань тощо. Також народний депутат наполягав на введенні через закон, якщо його буде ухвалено, не раніше 2005 року.

За пропозицією В.ПУСТОВОЙТЕНКА, зауваження, що пролунали на засіданні комітету, повинні бути внесені в постанову комітету про ухвалення в першому читанні законопроекту "Про моніторинг телекомунікацій" і винесені на друге читання законопроекту.

За його словами, закон може набути чинності не раніше 2005 року, якщо ВР погодиться з бюджетним фінансуванням створення системи, оскільки на 2004 рік бюджет вже прийнято, а, крім того, за його словами, "ми не розглянемо законопроект на цій сесії".

На думку експертів, законопроект, принаймні на слухання, може бути винесений на обговорення вже на цій сесії (сесія закінчується 15 січня).

Як відзначив заступник голови СБУ генерал-лейтенант Анатолій ГЕРАСИМОВ, коментуючи результати сьогоднішнього рішення комітету, "ми розуміємо що досконалий закон одразу розробити не можна", і зміни, запропоновані народними депутатами, "можуть бути внесені під час підготовки законопроекту до другого читання".

Довідка УНІАН. Законопроект «Про моніторинг телекомунікацій» розроблений на виконання Указу Президента України №1193 "Про рішення РНБОУ від 31 жовтня 2001 р. "Про заходи щодо вдосконалення державної інформаційної політики і забезпечення інформаційної безпеки інформаційної безпеки України". За даними СБУ, ухвалення цього законопроекту дасть змогу створити законодавчий механізм, який визначає технологію роботи правоохоронних органів зі зняття інформації з каналів мереж телекомунікацій для запобігання або розкриття злочинів тощо.

Законопроект раніше пройшов обговорення в двох комітетах ВР – Комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (комітет підтримав законопроект) і в Комітеті з питань свободи слова і інформації (законопроект не підтриманий).
УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду