Чиж нагадує, що держкомтелерадіомовлення не можна ліквідувати без внесення змін до КонституціїУНІАН

10 Грудня 2003
740
10 Грудня 2003
19:39

Чиж нагадує, що держкомтелерадіомовлення не можна ліквідувати без внесення змін до КонституціїУНІАН

740
Чиж нагадує, що держкомтелерадіомовлення не можна ліквідувати без внесення змін до КонституціїУНІАН
Голова Державного комітету України з питань телебачення і радіомовлення Іван ЧИЖ нагадує, що очолюваний ним орган не можна ліквідувати без внесення змін до Конституції, і не погоджується з думкою про існування конфлікту між Держкомітетом і Національною радою з питань телебачення та радіомовлення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні, виступаючи на парламентських слуханнях “Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України”. (УНІАН: сьогодні, виступаючи на парламентських слуханнях, голова комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО заявив, що очолюваний ним комітет вважає корисним для подальшого розвитку телерадіопростору України мінімізувати вплив на галузь Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення, а в перспективі - взагалі його ліквідувати. М.ТОМЕНКО також заявив про наявність “лінії конфлікту” між Нацрадою та Держкомітетом в плані розподілу між ними повноважень).

І.ЧИЖ наголосив, що “уряд не конфліктує з Нацрадою”, а очолюваний ним Держкомітет лише виконує ті функції, які надані йому Конституцією. “Державний комітет є конституційним органом, - сказав він. - Будь ласка, ліквідовуйте, але внесіть зміни до Конституції”.

Водночас він нагадав, що Нацрада не може виконувати функції виконавчого органу, оскільки є позавідомчим конституційним органом.

І.ЧИЖ наголосив, що орган виконавчої влади все одно має працювати в системі телерадіопростору “як певний регулятивний”. “Тим більше, що жоден з державних або недержавних мовників не покаже пальцем на Держкомітет, звинувативши нас у втручанні в свою програмну політику, - сказав І.ЧИЖ. – Нам не потрібні функції Нацради”.

І.ЧИЖ також наголосив, що “коли в інформаційному просторі України господарює, кому заманеться”, а законопроект про телебачення та радіомовлення написаний з урахуванням приватних інтересів, то Держкомітет “буде захищати державну позицію”.
УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду