Чиж вважає, що створювати в Україні суспільний канал телерадіомовлення необхідно на новій частотіУНІАН

10 Грудня 2003
598
10 Грудня 2003
19:37

Чиж вважає, що створювати в Україні суспільний канал телерадіомовлення необхідно на новій частотіУНІАН

598
Чиж вважає, що створювати в Україні суспільний канал телерадіомовлення необхідно на новій частотіУНІАН
Голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Іван ЧИЖ вважає кращим способом створення в Україні суспільного каналу телерадіомовлення – виділення для нього нової частоти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні, виступаючи на парламентських слуханнях “Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України”.

“Кращим способом будівництва суспільного каналу є створення його на новому частотному ресурсі, не руйнуючи при цьому існуючі системи телерадіомовлення”, - наголосив І.ЧИЖ, додавши, що, маючи бажання, такий ресурс знайти можна, але для цього мають попрацювати зв`язківці, військові, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення.

“Не відбирати частоту, а знайти і додати – ось благородна мета”, - зауважив І.ЧИЖ.

Водночас, сказав І.ЧИЖ, при тому, що Держкомітет підтримує ідею створення суспільного телерадіомовлення, деякі політики “надто поспішають” із цим. “Я не хочу як громадянин, щоб така поспішність обернулася для суспільства і держави “інформаційним голодомором”, коли Україна отримає ще один канал - ззовні замаскований під суспільний, а насправді – контрольований чи зарубіжним, чи внутрішнім капіталом, канал, допуск до якого отримують тільки свої”, - сказав І.ЧИЖ.

Говорячи про систему державного телерадіомовлення, він висловив переконання про необхідність поставити цю систему “на людські умови”, більш менш наблизивши її до матеріально-технічного та фінансового рівня комерційних каналів”.

І.ЧИЖ також наголосив на необхідності завершити процедуру ліцензування, включаючи FM-мовлення та будівництво мережі мовлення в регіонах.

Він також додав що, на жаль, державне мовлення на сьогодні не отримує достатньої підтримки від влади: якщо в 2001 році на державне телерадіомовлення було виділено 137 млн. грн., то в 2003 році – вже 71 млн.

Голова Держкомітету повідомив, що на сьогодні Україні працює майже 3 тис. державних телерадіоорганізацій та понад 1 тис. ТРК різних форм власності. Загальний обсяг мовлення в Україні зріс в 55 разів і становить близько 8 тис. годин на добу.

Він також повідомив, що в першому кварталі 2004 року планується супутникова трансляція програм національного телебачення України не тільки на майже 70 країн Європи та Азії, як це робиться зараз, але й на американський континент.
УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду