Томенко оприлюднив інформацію про надходження від реклами провідних телеканалів у цьому році УНІАН

10 Грудня 2003
632
10 Грудня 2003
19:28

Томенко оприлюднив інформацію про надходження від реклами провідних телеканалів у цьому році УНІАН

632
Томенко оприлюднив інформацію про надходження від реклами провідних телеканалів у цьому році УНІАН
Сьогодні голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО вперше оприлюднив офіційну інформацію про надходження від реклами провідних вітчизняних телеканалів за 9 місяців поточного року.

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані він навів у виступі на парламентських слуханнях “Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України”, наголосивши, що керівники відповідних телеканалів погодилися на їх поширення.

Згідно з інформацією, найбільші доходи від реклами за 9 місяців цього року мав телеканал “Інтер” – 130066,44 млн. грн., наступну позицію посіла “Студія “1+1” – 115300 млн. грн., далі йдуть “Новий канал” (52000 млн. грн.), ICTV (44138,8 млн.грн.), СТБ – 23460,8 млн. грн. Найменші доходи від реклами були у Національної телекомпанії України – 3578,8 млн. грн.

М.ТОМЕНКО звернув увагу на парадокс при рівних частках місць на рекламному ринку СТБ та НТКУ, перший з яких заробив на рекламі 23 млн. грн., а другий лише 3,5 млн. грн. “Я не хотів би нікого звинувачувати, думаю, спеціальна слідча комісія розбереться з цим питанням”, - зауважив М.ТОМЕНКО.

На його думку, ця ж комісія має з`ясувати, чому ще торік НТКУ заробила на рекламі 15,5 млн. грн, а за 9 місяців цього року лише 3,5 млн. грн. “Куди дівалися прогнозовані десятки мільйонів гривень надходжень при тому, що УТ-1 має найбільшу територію розповсюдження сигналу, найбільшу потенційну аудиторію, бюджетне фінансування (на 2004 рік держбюджетом передбачається виділити НТКУ понад 45 млн. грн.) та найнижчі серед журналістів-телевізійників зарплати?”, - запитав голова профільного комітету. М.ТОМЕНКО водночас наголосив, що тепер даною проблемою мають займатися крім комісії ВР також правоохоронні органи.

Інф. УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду