Сьогодні розпочала роботу київська книжкова ярмаркаIMI

10 Грудня 2003
506
10 Грудня 2003
16:42

Сьогодні розпочала роботу київська книжкова ярмаркаIMI

506
Сьогодні розпочала роботу київська книжкова ярмаркаIMI
Сьогодні розпочав роботу П’ятий Київський міжнародний книжковий ярмарок “Книжковий світ – 2003”. Свої новинки представляють понад 200 видавництв.

Під час церемонії офіційного відкриття голова Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів України Олександр Афонін закликав численних гостей та учасників виставки-ярмарку продовжити активні дії, аби українські книговидавці таки отримали затверджені законом податкові пільги. О. Афонін звернув увагу, що й Президент Л. Кучма, і представники Міністерства фінансів, і народні депутати України на словах за впровадження цих пільг, але в бюджеті 2004 року вони не передбачені. “Президенту Кучмі варто поцікавитись, чому Янукович та Азаров проти української книжки”, - відзначив О. Афонін.

Заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Анатолій Мураховський висловив захоплення, що навіть за таких умов книговидавці достойно продовжують справу Івана Федорова.

Народний депутат України Микола Жулинський підкреслив, що книговидавці “розправляють крила і надають жадані книжки спраглому читачу не лише на подібних виставках, але й доносять їх до бібліотек містечок і найвіддаленіших сіл”.

На думку заступника голови Спілки письменників України Петра Осадчука “українська книжка швидше за саму державу інтегрується в Європу”.

Виставка-ярмарок триватиме з 10 по 13 грудня. У програмі –творчі зустрічі з письменниками Павлом Загребельним, Олесем Ульяненком, Олексієм Кононенком, Андрієм Курковим, Юрком Покальчуком, Оксаною Забужко. Відбудуться численні презентації книжок, серій “Exceptis excipiendis” (все, крім того, що варте винятку) видавництва “Факт”, “Сучасний французький жіночий роман”, газет “English”, “Deutsch”, “Le Français”, словників видавництва “Наукова думка”.

Уперше започатковано надання статусу Почесний гість виставки, цього разу ним є Ісламська Республіка Іран. В рамках виставки – презентації іранських видавництв, виставка іранського мистецтва тощо.

Будуть підведені підсумки Всеукраїнського рейтингу “Книжка року” – лідери осені, відбудуться презентації книг переможців та зустрічі з їх авторами.

Анатолій Лучка, IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду