УІС виступає проти тиску держави на український інтернетУНІАН

4 Грудня 2003
990
4 Грудня 2003
11:40

УІС виступає проти тиску держави на український інтернетУНІАН

990
УІС виступає проти тиску держави на український інтернетУНІАН
Всеукраїнська громадська організація "Українське інтернет-співтовариство" (УІС) вважає, що застосування заходів антимонопольної дії до ТОВ “Хостамайстер”, яке надає послуги з адміністрування і технічного супроводу національного домену .UA і доменів іншого рівня, свідчить про те, що “не припиняється тиск «держави» на український Інтернет”. Про це йдеться на офіційному сайті УІС.

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Хостмайстер" на 40 тис. грн. за порушення антимонопольного законодавства. У рішенні АМК наголошується, що "Хостмайстер", займаючи монопольне становище на ринку адміністрування і реєстрації доменів, відмовив деяким підприємствам України, зокрема "ДіМедія", у підписанні договорів на реєстрацію домену другого рівня. Розмір штрафу Антимонопольним комітетом визначено в розмірі до 10% від доходу компанії. За неофіційними даними, дохід "Хостмайстра" за 2002 рік становив 470 тис. грн.

Наприкінці листопада голова Виконавчої ради УІС Ігор ДЯДЮРА звернувся з листом на ім'я голови АМКУ Олексія КОСТУСЄВА, в якому наголошується, що попередні висновки АМКУ не відповідають дійсності, оскільки не існує “загальнодержавних ринків послуг з адміністрування і технічного супроводу домену .UA”, як і немає підстав говорити про монопольний стан на цих ринках адміністраторів доменів.

У листі І.ДЯДЮРИ йдеться, що УІС готове сприяти АМКУ в його «прагненні забезпечити жорстке виконання законодавства про захист економічної конкуренції» в питаннях, пов'язаних з Інтернет. УІС, наприклад, пропонує провести спільно з АМК круглий стіл під робочою назвою «Надання послуг Інтернет і антимонопольне законодавство в Україні».

Проте, відзначає І.ДЯДЮРА, «будь-які спроби незаконного і упередженого втручання державних органів у питання, пов'язані з функціонуванням світової інформаційної системи Інтернет, зокрема, в адміністрування домену .UA, завжди викликали і зараз викликають могутній негативний резонанс як в Україні, так і в світі».

Тому він пропонує О.КОСТУСЄВУ сприяти «проведенню всебічного, прозорого і неупередженого розгляду справи, вільного від тиску з боку інших державних органів».

Довідка УНІАН. Всеукраїнська громадська організація "Українське інтернет-співтовариство" (УІС) заснована 15 березня, зареєстрована 16 липня 2002 року Мін’юстом. Має 16 регіональних центрів в областях України. Метою УІС є сприяння розвитку української складової Інтернету.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду