Кучма сказав, що Піскун обдурював, оголошуючи у розшук убивць ГонгадзеУП

12 Листопада 2003
755
12 Листопада 2003
15:24

Кучма сказав, що Піскун обдурював, оголошуючи у розшук убивць ГонгадзеУП

755
Кучма сказав, що Піскун обдурював, оголошуючи у розшук убивць ГонгадзеУП
Президент Леонід Кучма заявляє, що генпрокурора Піскуна звільнено за безпідставне створення іміджу.

"Повинно бути більше справ і менше слів. У нас багато політиків страждає на нєдєржаніє. Це величезна хвороба", - сказав Кучма на прес-конференції у Києві, коли його запитали про зв'язок між звільненням Піскуна і арештом керівника "наружки" МВС Пукача.

"У мене таке враження, що Станіслав [Піскун] сам особисто до корня справ не доходив, не докопувався, а вірив доповідям, які відбувалися в його кабінеті. А мене завжди навчали: ізучай матєріальную часть", - зазначив Кучма, при цьому переплутавши ім'я Піскуна, якого звати Святослав.

"Скільки було заяв по Гонгадзе?!", - обурився Кучма. Він згадав, що Піскун під час поїздки до Бішкеку заявив, що є два підозрюваних у вбивстві Георгія Гонгадзе, прізвища яких відомі, і вони в розшуку.

"У мене через день – я не просив – з'явилася доповідна записка від Радченка [екс-керівник СБУ], що ніяких звернень від прокуратури на розшук якихось осіб міліція і СБУ не мають", - додав Кучма.

"Не треба робити імідж на тому, на чому не можна робити", - сказав Кучма.

Ще однією причиною звільнення він назвав те, що "Піскун ніколи не був прокурором". На репліку журналістів, навіщо він його призначав, Кучма зазначив: "Спасібо за відповідь".

На думку президента, Україні потрібен генпрокурор, "щось середнє між Потебеньком, який не любив зустрічатися з пресою, і цим, який любив поговорити".

Характеризуючи кандидатуру Геннадія Васильєва, Кучма сказав, що це "професійна людина". "Консультації показали, що він кандидатура проходяща".

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду